Ultima glumă a lui Mihai Stănescu: a murit

MAKE
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Ultima glumă a lui Mihai Stănescu: a murit

Artistul plastic Mihai Stănescu a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 78 de ani, când Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat o sută de rachete asupra Siriei, iar eu am fost prea ocupat cu asta ca să aflu că a murit marele caricaturist - poate cel mai mare caricaturist pe care l-am avut - şi luni Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Codruţa Kovesi şi eu din nou am fost foarte ocupat, aşa că am aflat abia ieri că Mihai Stănescu, prietenul meu Mihai Stănescu, mereu zâmbitorul Mihai Stănescu şi privirea lui albastră au murit.

Cu ce am fost eu atât de ocupat?!

Păi, de vineri până ieri am tot făcut caricaturi pentru BURSA, aşa că am fost absent motivat şi fiind vorba despre caricaturi, Mihai Stănescu mi-ar fi dat scutire.

Caricatura pe care am făcut-o vineri spre sâmbătă (când Mihai Stănescu a murit) şi a fost publicată luni înfăţişează un mort între doi doctori şi este adevărat că eu mă refeream în desen la morţii din Siria şi este adevărat că nici o rachetă lansată de aliaţii noştri asupra Siriei nu a ajuns la Bucureşti, dar, totuşi, eu n-am mai desenat morţi decât acum, când, în acelaşi timp, fără să ştiu, a murit Mihai Stănescu.

Deci, de fapt, am fost de faţă.

Cu doi ani în urmă, la ziua mea de naştere, mi-a făcut cadou caricatura "Miting spontan", pe care o cunoşteam din cataloage şi pe care o reproduc alăturat.

Magazinul micuţ pe care-l avea la Sala Palatului se afla la cincizeci de metri de locuinţa noastră, uneori intram cu cele două fiice ale mele (ambele, masterate în grafică) pe uşa mereu deschisă, ocupam întregul spaţiu, zâmbea, glumea, povestea, le făcea cadouri.

În 2010, a vorbit elogios la vernisajul instalaţiei de grafică al fiicei mele celei mari, de unde reproduc fotografia.

Cum se spune, rămâi cu bine?!

Cine a plecat, cine a rămas?

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. au ramas parerea de rau, niste aminitiri, o opera pe care multi nci n-o baga in seama (desi este doar chintesenta pura!) si....kovesi.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS