Gala BURSA 2018

Un bărbat a dat foc unei camionete cu ţigări, pentru a şterge urmele infracţiunilor

G.F.
Politică /

Un bărbat a dat foc unei camionete cu ţigări, pentru a şterge urmele infracţiunilor

Poliţiştii de frontieră suceveni din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit în curtea unui imobil din localitatea Frătăuţii Noi o camionetă încărcată cu o cantitate însemnată de ţigări de contrabandă.

Persoanele implicate au incendiat intenţionat camioneta cu ţigări pentru a nu fi depistate probe cu privire la activitatea infracţională, informează autorităţile prin intermediul unui comunicat de presă.

"În seara zilei de 5 decembrie a.c. poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu lucrători din cadrul S.P.F.Vicovu de Sus, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, pe timpul executării unei misiuni specifice, au observat o cărare făcută din mai multe urme de paşi, dinspre graniţă până la un imobil din localitatea de frontieră Frătăuţii Noi. Ajunşi la imobilul respectiv, poliţiştii de frontieră au văzut în curtea acestuia o autoutilitară, în remorca căreia erau mai multe colete cu ţigări. Proprietarul imobilului, Ştefan B., în vârstă de 36 de ani, nu a permis accesul poliţiştilor de frontieră în curtea locuinţei. Mai mult decât atât, în scopul distrugerii probelor care fac obiectul infracţiunii de contrabandă, acesta a incendiat intenţionat ţigările şi camioneta, fiind ajutat în activitatea infracţională de vecinul său Adrian B., în vârstă de 31 de ani.", relatează poliţiştii de frontieră.

Îpotrivit sursei citate, în baza mandatelor obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la imobilele celor două persoane, ocazie cu care în autoutilitara respectivă a fost descoperit un număr însemnat de pachete de ţigări distruse şi încendiate, de provenienţă ucraineană.

Autoutilitara şi ţigările rămase au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor, rezultând cantitatea de 3.179 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 37.200 lei.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în autoutilitară s-au aflat iniţial aproximativ 20.000 de pachete cu ţigări, majoritatea dintre ele fiind distruse în urma incendiului.

În cauză, faţă de cele două persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, obstrucţionarea justiţiei şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, verificările fiind continuate de sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea luării masurilor legale ce se impun.

Faţă de Ştefan B., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuţi a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită