Masa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementăriMasa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

Un fond american investeşte 1,5 milioane de euro în Instant Factoring

R.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Un fond american investeşte 1,5 milioane de euro în Instant Factoring

Instant Factoring a primit o finanţare de 1,5 milioane de euro de la un fond de investiţii din Statele Unite ale Americii, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit acestuia, fondurile atrase, alături de capitalurile proprii ale companiei, vor susţine extinderea activităţii pe piaţa din ţara noastră, prin dezvoltarea operaţiunilor de micro-finanţare pentru un volum de facturi cu valori totale de până la 20 de milioane de euro, în 2019.

Finanţarea externă accesată de Instant Factoring va sprijini extinderea companiei şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, au mai precizat reprezentanţii companiei.

Platforma de micro-finanţare Instant Factoring a fost lansată în luna aprilie a acestui an şi în cele şapte luni de activitate a atras 250 de clienţi cu un volum al facturilor finanţate de 2 milioane de euro, au mai spus aceştia.

Clienţii companiei provin din sectoare de activitate variate precum transporturi, servicii de consultanţă şi publicitate, FMCG (Fast Mover Consumer Goods), construcţii şi IT, se mai menţionează în comunicat.

Elisa Rusu, CEO şi co-fondator al Instant Factoring, a declarat: "Atragerea acestei finanţări ne va permite să sprijinim şi mai mult companiile mici româneşti şi să contribuim la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos şi stabil, atât de necesar economiei şi ţării noastre. (...) Este important să avem alături de noi parteneri externi de încredere care ne vor spjini în procesul de extindere regională pe care planificăm să-l demarăm în cursul anului viitor".

Conform reprezentanţilor companiei, Instant Factoring facilitează dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluţii flexibile şi inovatoare de finanţare prin transformarea în lichidităţi a facturilor aflate în termenul de plată.

Comunicatul mai notează: "Decizia de finanţare este luată într-un interval de două ore, iar în maximum 24 de ore clientul primeşte banii în cont. (...) Facturile standard finanţate de Instant Factoring au valori de până la 10.000 lei, însă finanţarea se acordă şi pentru sume mai mari, prin oferte personalizate. Acest serviciu poate fi accesat de către orice companie indiferent de mărime, domeniu de activitate şi localizare geografică. Se elimină astfel barierele impuse companiilor mici care au nevoie acută de lichiditate şi care o puteau accesa cu mare greutate sau deloc prin metodele clasice de finanţare".

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online de la noi din ţară, dedicată companiilor mici şi microîntreprinderilor şi membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Astia vin de fapt sa "mulga si fure" un popor de prosti aflat undeva in estul Europei care mai are ceva resurse ce pot fi "acaparate" usor datorita poliicienilor de aici care se vand ca prostituatele".

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinta BURSA Codul insolventei 2019
Deleanu
Apanova
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat