Ungaria afirmă că politica UE în materie de migraţie reprezintă o ameninţare pentru evrei

D.I.
Internaţional /

Ungaria afirmă că politica UE în materie de migraţie reprezintă o ameninţare pentru evrei

Guvernul ungar afirmă că politica "iresponsabilă" a Uniunii Europene faţă de imigraţie a contribuit la creşterea intoleranţei religioase în Europa de Vest, devenind o ameninţare faţă de evrei, informează Reuters.

Cabinetului premierului Orban a publicat această declaraţie, la o săptămână după ce premierul a câştigat detaşat un al treilea mandat, pe baza unei campanii anti-imigraţie şi a unor atacuri dure la adresa magnatului evreu George Soros, născut în Ungaria, pentru promovarea politicii uşilor deschise faţă de imigranţi.

Premierul conservator s-a prezentat drept un apărător al suveranităţii Ungariei şi al valorilor creştine împotriva a ceea ce el numeşte "invazia" migranţilor musulmani. Biroul său a folosit ocazia zilei ungare de comemorare a Holocaustului pentru a critica din nou politicile migratorii ale UE.

Comunicatul executivului de la Budapesta notează: "E o singură cale de a contra întărirea îngrijorătoare a fenomenului antisemit ... Europa trebuie să revină la valorile provenite din tradiţiile iudeo-creştine", adăugând că "Intoleranţa religioasă care ameninţă Europa - şi care este o consecinţă directă a politicii migratorii iresponsabile a Bruxellesului - s-a tradus în violenţe fără precedent în jumătatea vestică a continentului".

Premierul Viktor Orban a pledat în repetate rânduri toleranţă zero faţă de antisemitism, dar o serie de comentarii făcute anul trecut au stârnit nemulţumirea ereilor ungari, inclusiv laudele la adresa lui Miklos Horthy, care a condus Ungaria în perioada nazistă şi a fost un aliat al lui Hitler. Acesta a suspendat deportarea evreilor doar în 1944, după ce o jumătate de milion de evrei au fost trimişi la camerele de gazare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo