UNICEF atrage atenţia asupra "copiilor soldaţi"

Ziarul BURSA #Internaţional /

Nebunia războiului nu cunoaşte limite. O dovadă sunt zecile de mii de copii exploataţi ca soldaţi în conflicte armate în diferite ţări. Asupra acestui subiect a atras atenţia UNICEF.

Copii care trăiesc în proximitatea unor conflicte de lungă durată din Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Congo, Somalia, Siria şi Yemen au fost înregimentaţi de tabere opuse în aceste violenţe. De asemenea, băieţi şi fete de vârstă şcolară sunt folosiţi ca soldaţi sau ajutoare pentru grupări armate în Afganistan, Mali şi Myanmar.

Copiii sunt forţaţi să lupte efectiv, dar sunt folosiţi şi ca iscoade sau pentru a găti sau a strânge lemne. Unele fete sunt obligate să se "căsătorească' cu luptători, dar atât fete, cât şi băieţi sunt supuşi abuzurilor sexuale, afirmă UNICEF. În cazuri extreme, copiii sunt forţaţi să acţioneze ca "scuturi umane' sau drept kamikaze în pieţe aglomerate. În absenţa cifrelor exacte, UNICEF estimează că există până la 250.000 de copii-soldaţi în întreaga lume.

Cu ocazia Zilei internaţionale împotriva folosirii copiilor-soldaţi, marcată la 12 februarie, UNICEF cheamă guvernele să se implice mai activ în combatarea exploatării şi abuzurilor la care supuşi copii de către grupări armate implicate în conflicte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS