UNICEF, victorie pe frontul copiilor-soldat

Ziarul BURSA #Internaţional /

Aproximativ 900 de copii ai miliţiilor civile anti-Boko Haram, înfiinţate în 2013 pentru a apăra, alături de armată, comunităţile din nord-estul Nigeriei, au fost demobilizaţi a anunţat UNICEF.

"În total, 894 de copii, inclusiv 106 fete, au fost eliberaţi din rândurile CJTF - Civilian Joint Task Force - la Maiduguri, în nord-estul Nigeriei", a anunţat UNICEF într-un comunicat. Potrivit unui raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) din 2017, Nigeria avea peste 15 milioane de copii cu vârste între 5 şi 14 ani forţaţi să muncească, "dintre care unii sunt folosiţi ca soldaţi în conflicte armate''.

Miliţiile civile au fost înfiinţate pentru a apăra comunităţile de organizaţia jihadistă în nord-estul Nigeriei şi sunt acum finanţate şi susţinute de către autorităţile ţării. Ele sprijină forţele armate, îndeosebi la punctele de control sau pentru a garanta securitatea taberelor cu persoane strămutate. Aceste miliţii au fost însă criticate de numeroa-se ori pentru atrocităţile faţă de civili sau crime extrajudiciare, şi îndeosebi pentru recrutarea de copii în cadrul trupelor, ceea ce a reprezentat o situaţie neplăcută pentru comunitatea internaţională care finanţează şi înarmează Nigeria în lupta sa împotriva Boko Haram.

Conflictul cu Boko Haram s-a soldat cu peste 27.000 de morţi începând din 2009 şi cu strămutarea a peste 1,7 milioane de persoane, care nu se pot întoarce la căminul lor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS