Universitatea Babeş-Bolyai, prima din ţară

Ziarul BURSA #Cultură /

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă, pentru al treilea an consecutiv, primul loc în Metarankingul Universitar realizat de asociaţia Ad Astra a Cercetătorilor Români, clasament care stabileşte ierarhia universităţilor în funcţie de performanţele individuale din topurile internaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior.

Potrivit informării date de Departamentul de Comunicare al UBB, Metarankingul Universitar 2018 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group numiţi în anul 2016 de ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, având rolul de a reuni riguros, într-un sistem unitar, diversele sisteme de clasificare internaţională a universităţilor (rankinguri), pentru a avea o imagine mai robustă şi comprehensivă asupra performanţei universitare.

Prorectorul UBB responsabil cu cercetarea, competitivitatea-excelenţa şi publicaţiile ştiinţifice, Daniel David a vorbit despre această performanţă:

"Ne bucură această poziţionare la interfaţa celor două Centenare pe care le sărbătorim la UBB: Centenarul Marii Unirii (2018) şi Centenarul Universităţii Româneşti în UBB (2019). UBB are o tradiţie veche, bine ancorată european/internaţional: universitatea latină (secolele XVI-XVII), universitatea latină/germană (secolul XVIII), universitatea maghiară (secolul XIX) şi universitatea românească (secolul XX - 1919). După Marea Unire, vechiul regat a investit cele mai bune resurse academice pe care le avea pentru a crea la Cluj o universitate românească a cărei menire era să se ridice la înălţimea tradiţiei universitare clujene. Iată că astăzi UBB se manifes­tă ca o universitate reper pentru Transilvania şi România, reprezentând cu cinste Româ­nia în aria academică internaţională, cu statutul de universitate internaţională cu excelenţă în predare şi cercetare (conform auditului internaţional). Aşadar, tradiţia demarată din 1581 şi investiţia de acum 100 de ani au dat roade!"

Metarankingul Universitar a demarat în 2016, sub auspiciile Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar din 2017 se derulează sub auspiciile Asociaţiei Ad-Astra a Cercetătorilor Români.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS