UNTRR:Transporturile rutiere în UE au fost îngrădite

V.D.
Companii /

Transporturile rutiere în UE au fost îngrădite

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunţat, marţi, că, în Consiliul de Transport al Uniunii Europene (UE), au fost aprobate propunerile restrictive ale Alianţei Rutiere a Statelor din Vestul UE, prin care transportatorii din Estul UE sunt "trimişi acasă".

UNTRR avertizează că, în Consiliul de Transport UE, au fost adoptate, luni, măsuri chiar şi mai restrictive decât compromisul iniţial propus de preşedinţia austriacă privind Pachetul Mobilitate.

Astfel, s-a decis aplicarea regulilor detaşării la transporturile rutiere internaţionale, cu exceptarea tranzitului şi a transportului bilateral. Acesta din urmă a fost definit extrem de restrictiv, potrivit UNTRR: în drumul spre ţara de destinaţie şi în drumul de întoarcere, se permite o activitate suplimentară de încărcare/descărcare în ambele direcţii, fără a se încadra în regimul de detaşare, sau zero la plecare şi până la două (operaţiuni) în drumul de întoarcere.

"Pentru toate celelalte tipuri de operaţiuni, inclusiv pentru cabotaj, regimul de detaşare integrală se aplică începând cu prima zi a operaţiunii", se arată în comunicat.

În plus, consiliul a decis restricţionarea cabotajului prin introducerea unei perioade de "răcire" (cooling-off) de 5 zile înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul. Patronatul consideră că această restricţionare a cabotajului este o abatere a UE de la drumul spre piaţa liberă.

Totodată, s-a introdus interzicerea efectuării perioadei de repaus săptămânal normal în afara cabinei autovehiculului, deşi în documentele Preşedinţiei Austriece este recunoscută lipsa acută de spaţii de parcare sigure şi securizate în UE, potrivit UNTRR.

În plus, a fost introdusă o măsură care viează întoarcerea acasă a şoferilor cel puţin o dată la patru săptămâni - sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS