UPDATEAtac cu grenadă asupra ambasadei Statelor Unite de la Podgorica

A.C
Internaţional /

Atac cu grenadă asupra ambasadei Statelor Unite de la Podgorica

Actualizare 15:25 Bărbatul care a aruncat grenada peste gardul ambasadei SUA din Muntenegru ar fi un cetăţean sârb

Bărbatul care a aruncat o grenadă peste gardul ambasadei SUA de la Podgorica şi apoi s-a detonat ar fi fost un cetăţean sârb în vârstă de 43 de ani, precizează televiziunea de stat din Muntenegru, citată de Reuters.

Potrivit unor informaţii neconfirmate de poliţie, bărbatul ar fi locuit în oraşul Podgorica.

"Autorităţile iau măsurile necesare pentru a rezolva cazul şi pentru a asigura siguranţa staff-ului ambasadei Statelor Unite", a spus ministrul de interne din Muntenegru, Mevludin Nuhodzic, într-un mesaj video.

Într-o postare pe Twitter, Guvernul de la Podgorica a transmis că, la jumătate de oră după miezul nopţii, "o persoană neidentificată" s-a sinucis cu un dispozitiv explozibil. "Înainte, persoana a aruncat un dispozitiv explozibil peste gardul ambasadei SUA", se arată în postarea Guvernului.

(D.I.)

---------

Un bărbat s-a sinucis astăzi, după ce a aruncat un dispozitiv exploziv în incinta ambasadei americane din Podgorica, capitala Muntenegrului, scriu France Presse şi Reuters. Atacul a avut loc în jurul orei locale 00.30 (01.30, ora ţării noastre). Muntenegru este cel mai nou stat NATO, devenind a 29-a ţară membră a Alianţei în 2017.

Potrivit guvernului muntenegrean, dispozitivul exploziv ar fi fost cel mai probabil o grenadă de mână. Explozia nu a rănit nicio persoană din ambasada, care era închisă. Nici clădirea nu a suferit daune vizibile.

Departamentul de Stat al SUA nu are deocamdată informaţii despre motivul atacului, fiind luată în calcul varianta unui atentat sinucigaş.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită