GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

UPDATEFondul Proprietatea vrea să vândă o parte sau întregul pachet de acţiuni la Transgaz

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Update 12.16 

Acţiunile Transgaz (TGN) au scăzut cu 3,89%, la 183 lei/titlu, în urma anunţului făcut de Fondul Proprietatea (FP) privind posibila vânzare a unei părţi sau a întregului pachet de titluri deţinute la compania naţională de transport al gazelor naturale.

Titlurile Transgaz au fost suspendate de la tranzacţionare joi până la ora 11:45, pentru întrunirea unei AGA.

---

Fondul Proprietatea (FP) a angajat Citigroup Global Markets, Raiffeisen Capital & Investment şi Wood & Company pentru a analiza opţiunile de a ceda o parte sau toată participaţia deţinută la Transgaz, reprezentând 14,99% din acţiuni, pachet evaluat pe Bursă la 335,98 milioane lei (75,16 milioane euro), se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucureşti doreşte să informeze acţionarii că, în conformitate cu angajamentul său de a explora modalităţi de a creşte valoarea pentru acţionari şi de a creşte lichiditatea activelor din portofoliul Fondului, a desemnat Citigroup Global Markets Ltd, Raiffeisen Capital & Investment şi Wood & Company Financial Services în calitate de consultanţi pentru a evalua opţiunile sale strategice privind o parte sau toate participaţiile Fondului de 14,99% din Transgaz", notează raportul.

FP a vândut în luna mai un pachet de 1,1% din acţiunile Petrom pentru 246,6 milioane de lei, pentru a obţine lichidităţi necesare finanţării programului de răscumpărare a propriilor acţiuni. FP a răscumpărat în acest an 7,13% din propriile acţiuni, pentru 862,2 milioane lei.

Acţionarii FP au aprobat, recent, de principiu în AGA prelungirea mandatului Franklin Templeton cu doi ani, începând cu 30 septembrie 2014, însă administratorul va trebui să întrunească mai multe criterii de performanţă, pentru a preveni încheierea anticipată a mandatului.

Fondul de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului, vrea ca discountul între preţul acţiunilor FP la bursă şi activul net pe acţiune să fie de cel mult 15% în maxim două treimi din şedinţele de tranzacţionare în perioada 1 octombrie 2014 - 30 iunie 2015. Totodată, activul net ajustat la data de 30 iunie 2015 trebuie să fie mai mare decât la data de 30 septembrie 2013.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS