UPDATESorin Grindeanu, numit preşedinte al ANCOM

A.C.
Companii #Telecomunicaţii /

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 18:10 Grindeanu: "Ca preşedinte ANCOM, nu mai sunt membru PSD"

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, astăzi, după votul Parlamentului prin care a fost numit preşedinte al ANCOM, că, în această calitate, nu mai este membru al PSD.

Grindeanu le-a spus jurnaliştilor: "În primul rând, daţi-mi voie să le mulţumesc colegilor parlamentari pentru încredere. E un domeniu în care am activat, este domeniul unde am terminat şi facultatea şi masteratul".

Întrebat ce părere are despre ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale pe care urmează să o adopte Guvernul, fostul premier a declarat: "Nu pot fără a avea simulări să spun exact dacă da sau nu, dar sunt convins că atât timp cât Tudose a luat această hotărâre, este o hotărâre bună, care vine în folosul oamenior".

Sorin Grindeanu a adăugat: "Poate ca şi sfat din partea mea, pe care de fapt i l-am şi spus, să se comunice mai mult pe acest subiect, pentru că e o etapă importantă în a explica de ce sunt bune aceste măsuri. Deocamdată, auzim în spaţiul public doar explicaţiile celor care critică, ceea ce nu e în regulă. Este treaba Guvernului în a explica aceste lucruri".

În privinţa legilor justiţiei, fostul premier a spus că "nu există altă instituţie care să fie mai îndreptăţită decât Parlamentul României, unde va exista o dezbatere".

Referindu-se la relaţia cu Liviu Dragnea, Grindeanu a precizat că au avut o discuţie în urmă cu două săptămâni.

Întrebat dacă s-a împăcat cu liderul PSD, el a răspuns: "Am dialog, un dialog din punctul de vedere al Parlamentului şi sper eu ca preşedinte ANCOM. Nu e vorba de iertat Liviu Dragnea pe Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu pe Liviu Dragnea, cred că nici nu interesează pe foarte multă lume, important e să funcţioneze instituţiile".

În privinţa contestaţiei la decizia Comitetului Executiv al PSD de a-l exclude din partid, Grindeanu a spus: "Nu mai sunt (membru de partid, n.r.), având în vedere că unul din criterii pe care le ai dacă vrei să devii preşedinte ANCOM e să nu faci parte dintr-un partid politic. În acest moment nu fac parte, fiind, aşa cum ştiţi, exclus. Sigur că am făcut acea contestaţie în vară, care nu-şi mai are rostul".

(S.A.)

-------------

Actualizare 15:28

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost numit astăzi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), pentru perioada rămasă din mandatul de şase ani început în 11 mai 2017, prin votul plenului reunit al Parlamentului.

Din cei 387 de parlamentari prezenţi, 270 au votat "pentru" şi 117 "împotrivă", potrivit news.ro. Votul a fost secret, pe buletine.

(S.A.)

-------------

Actualizare 13:07 Ponta: "Sunt consecvent, îl votez pe Grindeanu la conducerea ANCOM"

Deputatul Victor Ponta precizează că el va fi consecvent şi astăzi îl votează pe fostul premier Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Victor Ponta a menţionat: "Astăzi, eu am venit să fiu consecvent, să fiu serios, spre deosebire de mulţi dintre cei din sală. Îl votez pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de la ANCOM, l-am votat şi pentru funcţia de prim-ministru, am votat şi împotriva moţiunii de cenzură. Sigur că îmi pare rău şi îmi e greu să mă uit în ochii colegilor mei de la PSD, care acum trei luni au votat să-l dea jos pentru că e securist, că e cârpă, că e trădător, cum zicea domnul Dragnea şi acum, după trei luni, au descoperit că nu mai este nici securist, nici trădător, nici nimic şi e bun de preşedinte la ANCOM".

În opinia sa, Grindeanu chiar e bun de preşedinte la ANCOM.

Ponta a mai precizat: "Eu îl votez cu convingere, dar totuşi nu se poate să ne batem joc de oameni în felul ăsta (...). Să-l văd şi eu pe domnul Dragnea cum votează, după ce, acum trei luni, tot aici în sală spunea că Grindeanu e securist, trădător".

(A.C.)

-----

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni astăzi în şedinţă comună pentru a-l numi pe fostul premier Sorin Grindeanu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), dar şi pentru a prelungi termenul până la care comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale trebuie să depună raportul, potrivit unei surse din presă.

"Mâine (azi - n. r.), la şedinţa comună, pe baza raportului (comisiilor de specialitate - n. red.), vom supune votului Parlamentului numirea preşedintelui Autorităţii Naţionale în domeniul Comunicaţiilor'', a anunţat Călin Popescu-Tăriceanu, ieri, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite.

Conform sursei, preşedintele Senatului a mai spus că la şedinţa comună de marţi vor fi numiţi şi doi consilieri la Curtea de Conturi şi, de asemenea, va fi prelungit, cu 60 de zile, termenul de depunere a raportului de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP), de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), informează News.ro.

Încă din debutul şedinţei, preşedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzaţiile aduse de social-democraţi atunci când l-au dat jos de la şefia Guvernului.

"Nu se poate ca preşedintele ANCOM să fie manevrat de forţe obscure", a spus Zamfir, precizând că nu face decât să citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu.

"Nu are de ce să-mi fie ruşine", a replicat fostul prim-ministru, precizând că în prezent el nu mai este membru de partid după ce a fost exclus de PSD.

Contrele dintre Sorin Grindeanu şi parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. N-am nimic cu nou numitul, dar m-am saturat de numiri de politicieni/politruci la conducerea unor institutii "independente". Nu-i asa ca si dorneanul de la CC e independent? Iar va aparea ciordache sa ne abureasca cu necesitatea independentei unor institutii.

    Bai pacalicilor, daca voi chiar vreti sa va credem, bagati in lege ca cei numiti sa nu fi facut politica cu 25 de ani inaintea numirii. Altfel, "ciocu' mic" ! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS