USR:PSD blochează în Parlament achiziţia rachetelor Patriot

G.F.
Politică /

Sistemul Patriot (Sursa foto: Facebook)

Sistemul Patriot (Sursa foto: Facebook)

Uniunea Salvaţi România (USR) avertizează că majoritatea PSD-ALDE încearcă să blocheze în Parlament legea de achiziţie a primului sistem de rachete Patriot şi periclitează astfel parteneriatul strategic cu SUA.

"PSD-ul şi aliaţii lor aduc România într-o situaţie fără precedent. Dacă această lege de achiziţie a rachetelor Patriot nu va fi adoptată, România nu va reuşi să cheltuie cei 2% din PIB pe care s-a angajat în faţa partenerilor internaţionali că îi va investi în apărare, iar seriozitatea ţării noastre în interiorul NATO va fi afectată. Sper totuşi că domnul Dragnea, care sunt sigur că a luat această decizie, se va răzgândi, iar legea va fi discutată cel târziu săptămâna viitoare în Comisia de apărare din Senat. Atât domnul Dragnea, cât şi aliaţii domniei sale, ar trebui să înţeleagă că securitatea naţională nu este un joc politicianist şi nu poate da foc la ţară doar pentru a-şi salva propria piele", a declarat senatorul USR Nicu Fălcoi, membru în Comisia de apărare şi ordine publică, potrivit unui comunicat.

USR precizează că niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat, astăzi, la şedinţa Comisiei de apărare şi ordine publică din Senat, cu toate că ştiau că pe ordinea de zi este proiectul de lege care priveşte achiziţia sistemului de rachete Patriot. În lipsa senatorilor PSD-ALDE, şedinţa nu a avut cvorum şi legea nu a putut fi dezbătută.

"În cele zece luni de guvernare PSD-ALDE, o mare parte a bugetului Ministerul Apărării Naţionale s-a dus pe cheltuieli curente, mai ales pensii şi salarii, ceea ce arată concentrarea coaliţiei de guvernare doar pe măsuri populiste fără o acoperire bugetară reală, în detrimentul înzestrării Armatei. Să nu uităm că la rectificarea bugetară din vară, peste un miliard şi jumătate de lei au fost transferaţi de la capitolul înzestrare la capitolul pensii şi salarii", se precizează în comunicat.

De asemenea, USR anunţă că susţine consolidarea capacităţilor de apărare ale României prin investiţii corespunzătoare şi consideră că nerespectarea angajamentelor luate de ţara noastră nu poate decât să dăuneze reputaţiei României, într-un context geopolitic sensibil.

"Neacordarea a 2% din PIB pentru apărare a fost chiar unul dintre motivele explicite pentru care parlamentarii USR nu a votat bugetul la începutul acestui an", mai menţionează comunicatul USR.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. In sfarsit un lucru bun facut de PSD. E o prostie sa aruncam atatia bani pe rachetele alea ruginite!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo