Gala BURSA 2018

Vânzărea de acţiuni BRD şi Erste a dus la triplarea veniturilor SIF Banat-Crişana în primele 3 luni

A.C.
Piaţa de Capital /

Veniturile SIF Banat-Crişana (SIF1) s-au triplat în primul trimestru, la 90,6 milioane lei (20,1 milioane euro), în condiţiile în care compania a vândut aproape 0,8% din acţiunile BRD (BRD), dar şi un pachet mai mic de titluri Erste Bank (EBS), reprezentând 0,05% din titlurile băncii.

La finalul primului trimestru, societatea de investiţii financiare avea 3,41% din acţiunile BRD şi aproape 0,8% din titlurile Erste, faţă de 4,2% şi, respectiv, 0,85% la sfârşitul anului trecut.

SIF Banat-Crişana a cumpărat în primele trei luni din acest an 5% din acţiunile SIF Muntenia (SIF4) şi un pachet de produse structurate emise de RBS cu activ suport pe 3,47% din acţiunile SIF Muntenia. Certificatele respective sunt listate la bursa de la Luxemburg şi dau dreptul la dividende distribuite de SIF Muntenia, dar nu şi drept de vot.

SIF Banat-Crişana a cumpărat încă 24,97% din acţiunile Muntenia Invest şi a ajuns să deţină 74,98% din titlurile administratorului SIF Muntenia (SIF4).

O altă tranzacţie importantă a fost reprezentată de achiziţia unui pachet de aproape 2% din acţiunile SIF Oltenia (SIF5).

Cheltuielile au crescut în primul trimestru de peste două ori, la 26,8 milioane lei (6 milioane euro), iar profitul net a urcat la 54,1 milioane lei (12,2 milioane euro). În primele trei luni ale anului trecut, cheltuielile au cumulat 11,8 milioane lei, iar profitul net a fost de 13,8 milioane lei.

SIF Banat-Crişana a încheiat primul trimestru cu un activ net de 1,563 miliarde lei.

Pentru al doilea an consecutiv, compania de investiţii nu va distribui dividende din profitul pe 2013. O situaţie similară a fost în acest an şi în cazul SIF Muntenia, unde AGA a decis păstrarea profitului la dispoziţia companiei.

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, SIF Banat-Crişana ar urma să obţină un profit net de 80,2 milioane lei, foarte apropiat de câştigul de anul trecut, de 80,1 milioane lei.

Veniturile sunt anticipate să scadă cu 8,7%, la 129,7 milioane lei, iar cheltuielile ar urma să coboare cu 28,4%, la 36,6 milioane lei.

În luna martie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit că Dragoş Bîlteanu, preşedinte CA şi director general al SIF Banat-Crişana, El Lakis Najib şi companiile Romenergo, Smalling şi Gardner (înregistrate în Cipru) acţionează concertat şi deţin 11,72% din acţiunile SIF şi i-a obligat să vândă 6,72% din titluri.

În jurul orei 16:30, în şedinţa bursieră de astăzi, acţiunile SIF1 au crescut cu 1,01%, la 1,098 lei. La această cotaţie compania are o capitalizare bursieră de aproape 596,6 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Cotnari
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.afeer.rowww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.roALB Romania 2018www.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită