VASILE VARGA, PNL: "Guvernul dă cu o mână şi ia cu două"

T.M.
Politică /

Vasile Varga (Sursa foto: Twitter)

Vasile Varga (Sursa foto: Twitter)

Deputatul PNL Brăila, Vasile Varga, atrage atenţia că, de la începutul anului, ţara noastră a înregistrat o majorare a preţului carburanţilor de aproximativ 10%, peste media înregistrată în Uniunea Europeană, ceea ce a dus la scumpirea produselor de bază.

"Un plin de carburant costă cu circa 30 de lei, mai mult decât la începutul lunii ianuarie, ceea ce atrage scumpiri la produsele şi serviciile de bază. Coroborat cu creşterea inflaţiei, deprecierea cursului de schimb şi majorarea Robor, avem o imagine a nivelului de trai din ce în ce mai scăzut, pentru majoritatea românilor. Acesta este unul din efectele Ordonanţei 114", susţine Vasile Varga într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

În opinia acestuia, guvernul dă dovadă de "ipocrizie maximă", mai ales atunci când prezintă doar date statistice referitoare la creşteri de pensii şi salarii, fără să ia în seamă şi majorările de preţuri la alimentele de bază, carburanţi, gaze naturale şi energie electric.

"Cei câţiva lei aruncaţi la pensii nu acoperă nici pe departe scumpirile înregistrate în ultimele luni. De fapt, puterea de cumpărare a scăzut, pe toate segmentele. Ipocrizia este maximă. Avem un guvern care dă cu o mână şi ia cu două", a mai spus Varga, conform sursei citate.

Deputatul consideră că actuala politica economică a guvernului este "departe de a aduce bunăstare în buzunarele românilor", în special prin diminuarea investiţiilor de stat, ceea ce va conduce la şomaj accentuat şi o presiune mai mai mare pe bugetele locale şi cel de stat.

"Deja comunităţile locale sunt nevoite să caute fonduri suplimentare pentru renegocierea unor contracte publice de investiţii, ca urmare a majorării preţului la materiile prime, în condiţiile în care, din acest an, le-au fost transferate şi responsabilităţi financiare privind asistenţa socială, fără să li se asigure şi sursele de finanţare. Aceste situaţii ar fi putut fi evitate dacă guvernul s-ar fi aşezat la masa dialogului cu toţi actorii din mediul economic şi ar fi luat în seamă avertismentele specialiştilor, cu privire la măsurile greşite din economie", a completat Varga.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS