Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

VENEZUELA:Ministrul de Interne îl acuză pe şeful de cabinet al lui Guaido de coordonarea unei "celule teroriste"

L.I.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Ministrul venezuelean de Interne, Nestor Reverol, l-a acuzat pe Robert Marrero, şeful de cabinet al liderului opoziţiei Juan Guaido, de coordonarea unei "celule teroriste", acesta fiind arestat, scrie The Guardian.

"Am dori să informăm comunităţile naţionale şi internaţionale că serviciile noastre secrete au oprit celulă teroristă care plănuia să ducă la capăt mai multe atentate", a declarat Reverol într-un discurs televizat la canalul de stat Venezolana de Television.

Reverol a afirmat că presupusa celulă "a angajat mercenari columbieni şi din America Centrală pentru a ucide lideri politici, oficiali militari, judecători ai Curţii Supreme şi să efectueze acte de sabotaj asupra serviciilor publice", mai scrie The Guardian.

Reverol a precizat că Marrero, un avocat de 49 de ani, este un lider cheie al "organizaţiei criminale" şi că au fost capturate mai multe "arme de luptă" odată cu el.

Marrero le-a comunicat vecinilor când a fost reţinut miercuri noapte că au fost "plantate" în casa sa două puşti şi o grenadă.

Preşedintele Nicolas Maduro a afirmat că celula teroristă "avea mai multe ţinte: barăcile, spitalele şi staţiile subterane".

"Să fim clari, guvernul nu va ezita să trimită la închisoare grupări teroriste", a adăugat Maduro în timpul unei vizite în statul nordic Aragua, conform ziarului pro-guvern Ultimas Noticias.

Reţinerea lui Marrero a fost relatată pe larg în ziarele controlate de stat în Venezuela astăzi dimineaţa, într-o încercare aparentă de a discredita mişcarea lui Guaido, cel care s-a autoproclamat preşedintele legitim al ţării în ianuarie, mai informează The Guardian.

"Mâna dreaptă a lui Guaido plănuia acte teroriste", se arată pe prima pagină a Diario VEA.

Liderii opoziţiei şi guvernele occidentale, majoritatea dintre ele recunoscându-l pe Guaido drept liderul legitim al Venezuelei, au denunţat reţinerea lui Marrero.

"Este începutul persecuţiei", a afirmat Juan Pablo Guanipa, un aliat al lui Guaido în Maracaibo, al doilea oraş ca mărime din Venezuela.

Într-un articol pentru Miami Herald, vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că "răpirea" lui Marrero este "cel mai recent exemplu privind brutalitatea şi despotismul lui Maduro".

"Nu vom tolera trimiterea la închisoare a lui Marrero sau intimidarea guvernului legitim al Venezuelei. Cei responsabili vor fi traşi la răspundere. Maduro trebuie să îl elibereze pe Marrero acum", a scris Pence, conform The Guardian.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS