GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

VICEPREŞEDINTELE PNL, LAURENŢIU LEOREANU: Guvernul Dragnea-Dăncilă îşi bate iar joc de cetăţenii din Moldova

F.M.
Politică #Construcţii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu afirmă, citând surse din Ministerul Transporturilor, că Guvernul Dragnea - Dăncilă ia în calcul să renunţe la autostrada Iaşi - Târgu Mureş, în favoarea unei alte variante de autostradă, susţine liberalul.

"La nici două săptămâni de la momentul în care parlamentarii PNL au pus pe ordinea de zi la Comisia de Transporturi proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Unirii şi au reuşit adoptarea acestuia în unanimitate, observ că majoritatea PSD-ALDE nu a făcut altceva decât să încerce să păcălească presa. Potrivit unor informaţii din interiorul Ministerului Transporturilor, Guvernul Dragnea- Dăncilă ia în calcul să renunţe la autostrada Iaşi-Târgu Mureş, în favoarea unei alte variante de autostradă. Asistăm la o nouă bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Moldova şi la o nouă dovadă de iresponsabilitate şi incompetenţă din partea Guvernului, în condiţiile în care Autostrada Iaşi-Târgu Mureş a fost inclusă în Master Planul de Transport adoptat în urmă cu doi ani şi a fost promisă de PSD locuitorilor Moldovei în campanie electorală, dar nimic nu s-a concretizat", a declarat Laurenţiu Leoreanu astăzi într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, "totul nu a fost însă decât o minciună a PSD, în condiţiile în care miniştrii PSD ai Transporturilor din ultimii doi ani nu au făcut altceva decât să găsească scuze şi să mute hârtii pentru a nu construi autostrada".

Acesta îi solicită ministrului Lucian Şova să comunice dacă se renunţă la construcţia Autostrăzii A8 Iaşi-Târgu Mureş şi să "înceteze cu sabotarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea Moldovei".

"În acest ritm, în câţiva zeci de ani, regiunea Moldovei va fi masiv depopulată pentru că cetăţenii din zonă nu au locuri de muncă şi perspective de dezvoltare. Este obligatoriu să nu se mai găsească scuze pentru construcţia Autostrăzii Unirii, ci să se facă studiul de fezabilitate din fonduri europene, urmând ca din 2020 să trecem la construcţia efectivă a autostrăzii", mai spune liberalul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS