GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

VICTOR PONTA:"Băsescu minte de îngheaţă apele; atunci când a fost trimisă scrisoarea, el nu era suspendat, aşa cum spune".

D.I.
Politică /

Victor Ponta

Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta l-a acuzat pe fostul preşedinte Traian Băsescu, că "minte de îngheaţă apele", după ce acesta a susţinut, ieri seară, că scrisoarea Comisiei Europene prin care se cereau informaţii în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt a fost datată 12 iulie 2012, când el era suspendat din funcţie, informează News.ro.

Traian Băsescu a revenit în această dimineaţă asupra afirmaţiilor, declarând că a prezentat greşit data scrisorii şi că aceasta a fost transmisă în octombrie 2012, când el revenise în funcţie, însă nu i-a fost trimisă lui, ci "foarte probabil" lui Victor Ponta sau ministrului Justiţiei.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul premier afirmă: "Băsescu (marele model al lui Dragnea Mincinosul) vine iar şi minte de îngheaţă apele - el «era suspendat când a venit scrisoarea!!!» Dacă va uitaţi mai jos, scrisoarea este din 10.10.2012 - adică exact când Băsescu suspendatul era de peste o luna înapoi (de fapt din 28 August) la Cotroceni, deşi 90% din votanţii de la Referendum îi spuseseră să plece".

Ponta mai precizează că scrisoarea a fost trimisă pentru că Traian Băsescu şi Monica Macovei i-au reclamat la Comisia Europeană: "Scrisoarea a venit tocmai pentru că Băsescu şi Macovei ne-au reclamat la Comisie - este adresată Ministrului Justiţiei - doamna Mona Pivniceru (nici măcar la Guvern nu a venit). Evident că nu o întreabă nimeni pe destinatară cum a fost şi merg toţi la TV să îşi dea cu părerea despre asta!".

Fostul premier a concluzionat, menţionând că, pe rând, Băsescu, Iohannis şi Cioloş au promis să ridice Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar n-au făcut-o: "Scrisoarea este în baza MCV - adică acel mecanism pe care ne-au promis şi Băsescu şi Iohannis şi Cioloş că îl ridică dacă sunt ei la putere şi nu PSD - vedeţi ce l-au ridicat, da? Avem cea mai mare inflaţie din Europa, cel mai mare deficit bugetar, cea mai mare problemă la balanţa comercială, Euro tot creşte faţă de leu, scad investiţiile străine şi am absorbit 4,5% din fondurile europene în al patrulea an de exerciţiu bugetar ( 1% pe an-deci în 100 de ani o să luăm toţi banii)! Şi noi dezbatem minciunile lui Băsescu despre 2012!!! Suntem o ţara minunată şi ne uităm la televizor!".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS