Organizator: Ziarul BURSA
 

  Parteneri
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 
Parteneri Media
 

 
 

 
Dezbaterea "Viitorul bursier al SIF-urilor și FP"

MIRCEA URSACHE, VICEPREȘEDINTE ASF: "Noua Lege pentru SIF-uri și FP ajunge în Parlament, în toamnă"
 
mărește imaginea
    Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) își dorește o lege care să reglementeze fondurile de investiții și în care un întreg capitol va fi dedicat eliminării pragului de deținere la SIF-uri, a declarat pentru ziarul BURSA, vicepreședintele instituției, Mircea Ursache.

    "Nu am început să lucrăm la proiect, dar estimez că actul normativ va ajunge în Parlament în următoarea sesiune legislativă", ne-a precizat domnia sa.

    Prima consultare a ASF cu actorii pieței noastre de capital în cadrul unei dezbateri publice a avut loc ieri, la conferința BURSA "Viitorul bursier al SIF-urilor și FP", la care au fost prezenți peste 100 de participanți.

    În deschiderea dezbaterii, Mircea Ursache a spus că acționarii, și nu politicul, trebuie să decidă pragul de deținere în SIF-uri sau fonduri de investiții.

    "Trebuia demult să discutăm viitorul SIF-urilor și al Fondului Proprietatea în piața noastră de capital", a continuat domnia sa, amintind că există multe opinii în piață potrivit cărora nu sunt constituționale prevederile legislative privind limitarea pragului de deținere la SIF-uri sau la Bursa de Valori București.

    Mircea Ursache a subliniat: "Trebuie să discutăm problema spinoasă a deținerilor cu legiuitorul. Piața trebuie să-și spună cuvântul în viitoarea lege care va reglementa SIF-urile și Fondul Proprietatea".

    Vicepreședintele ASF a spus că are ca țintă pentru următoarea perioadă eliminarea tuturor barierelor care stau în calea dezvoltării pieței noastre de capital, care trebuie să le aducă profit investitorilor, altfel, aceștia vor alege să-și plaseze banii în alte țări.

    Reprezentanții SIF-urilor prezenți la conferința BURSA au conchis, la unison, că este necesară eliminarea pragului de deținere în viitoarea lege care le va reglementa sectorul.

    CRISTIAN AGALOPOL, CITIBANK: "Piața noastră de capital este una dintre cele mai scumpe"
    GREG KONIECZNY, FONDUL PROPRIETATEA: "Primele trei lucruri necesare pieței: IPO, IPO, IPO"
    FLORIN POGONARU, CENTRAL EUROPEAN FINANCIAL SERVICES: "Haideți să lăsăm puțin și acționarii să vorbească în cadrul SIF-urilor"
    CRISTIAN DUȚESCU, AVOCAT COORDONATOR DUȚESCU ȘI ASOCIAȚII: "Acționarii sunt singurii care pot decide forma de administrare a unei societăți"
    SEBASTIAN TCACIUC, PRIVATE EQUITY CONSULTANT: "Acționarul trebuie să fie întotdeauna prioritar"
    CLAUDIU DOROȘ, VICEPREȘEDINTE SIF MOLDOVA: "Toate SIF-urile trebuie să pună umărul la dezvoltarea pieței de capital"
    BOGDAN DRĂGOI, SIF BANAT-CRIȘANA: "Dacă mergem în ritmul actual, în 2019 nu mai avem bursă"
    IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA: "SIF-urile, o construcție valoroasă și perenă a pieței de capital"


.