GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

Viktor Orban consideră că trebuie să se "lupte" cu Macron

D.I.
Internaţional /

Viktor Orban (Sursa foto: Twitter)

Viktor Orban (Sursa foto: Twitter)

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că el îl consideră pe preşedintele francez Emmanuel Macron a fi liderul "forţelor pro-imigraţie" din Europa şi drept urmare trebuie "să se lupte" cu el, scrie Politico.

"Nu poate fi negat că Emmanuel Macron este o figură importantă, mai mult, este liderul forţelor pro-imigraţie", a declarat Orban într-o conferinţă de presă joi, conform Reuters.

"Nu este ceva personal, dar ţine de viitorul ţărilor noastre. Dacă se materializează ce îşi doreşte el cu privire la migraţie, acest lucru ar fi rău pentru Ungaria, drept urmare trebuie să mă lupt cu el", a adăugat Orban.

Orban a precizat că nu vede "vreun compromis posibil" cu Germania privind migraţia, în ciuda a ceea ce a descris ca fiind "o presiune constantă" din partea Berlinului asupra Ungariei pentru a primi imigranţi.

"Politicile Germaniei nu respectă decizia ungurilor de a nu deveni o naţiune a imigraţiei. Simt acest lucru mai ales în presa germană, uneori într-un mod scârbos, că pun presiune pe noi să le urmăm calea şi noi nu ne dorim acest lucru", a precizat el.

Orban, care a pus accent pe politicile sale antiimigraţie de când a preluat puterea, l-a mai criticat şi în trecut pe preşedintele francez. La o conferinţă de presă comună cu ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, în august, premierul ungar l-a portretizat pe Macron ca fiind principalul susţinător al politicii uşilor deschise pentru migraţia ilegală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS