VIKTOR ORBAN:"Spre deosebire de britanici, noi rămânem în UE; noi nu suntem o insulă"

S.B.
Internaţional /

Viktor Orban (Sursa foto: Facebook)

Viktor Orban (Sursa foto: Facebook)

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat într-un amplu interviu difuzat sâmbătă de cotidianul Magyar Idok că, spre deosebire de britanici, Ungaria rămâne în Uniunea Europeană, informează agenţia MTI.

Orban a declarat: "Spre deosebire de britanici, noi rămânem în Uniunea Europeană. Noi nu suntem o insulă; ţara noastră şi vieţile noastre sunt parte a Europei. Acesta este locul nostru. Soarta noastră este legată de cea a altor ţări de pe continent. Văd o singură posibilitate şi aceea este reformarea modului în care funcţionează Uniunea Europeană".

În cadrul interviului, premierul ungar a abordat teme variate, de la chestiunea imigraţiei şi alegerile generale din 2018, până la situaţia Universităţii Central-Europene (CEU) finanţată de miliardarul american de origine ungară George Soros, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă nu cumva luptă pe prea multe fronturi, Viktor Orban a declarat: "Nu am avea niciun fel de conflict dacă am accepta ceea ce Bruxellesul şi alte centre politice sau financiare ne dictează... Trăim într-o epocă în care politicile internaţionale sunt un teatru de război. Miza o reprezintă independenţa şi libertatea naţiunilor europene. În centrul acestui teatru de război se află migraţia. Stabilitatea financiară, transparenţa universităţii lui Soros şi a organizaţiilor internaţionale de lobby sunt bătălii în actuala repetiţie pentru campania electorală (de anul viitor, n.r.)".

În legătură cu alegerile generale din Ungaria din 2018, Orban a apreciat că votul va fi unul crucial. "În Ungaria, guvernul naţional se află constant sub presiune şi sub atac, şi ceea ce contează cel mai mult este dacă parlamentul şi guvernul nostru vor fi acolo pentru a servi interesele poporului ungar sau dacă vor fi servite interese străine", a continuat premierul ungar.

El a precizat: "În 2010, nu ne-am propus doar să guvernăm. Voiam ca ţara noastră să fie o ţară optimistă, fericită, una întemeiată pe un spirit renăscut şi pe propriile realizări".

Întrebat cum se face că atât de mulţi oameni nu se identifică cu imaginea idilică a unei ţări strălucitoare şi optimiste, pe care el a zugrăvit-o, Orban consideră că acest lucru este cât se poate de natural. El a explicat: "Am ales democraţia ca formă a statului nostru ungar modern. Dar democraţia este un sistem în care fiecare poate gândi liber şi poate avea propria opinie". Premierul ungar a adăugat că este inevitabil să existe "diferende de opinie într-un sistem bazat pe argumente şi dezbatere".

Viktor Orban a avertizat: "Cea mai mare dezbatere de astăzi din Europa este legată de migraţie, iar viitorul nostru depinde de rezultatul acestei dezbateri. Problema este dacă caracterul ţărilor europene, civilizaţia lor, cultura şi modul lor de a gândi vor fi la fel ca în timpul părinţilor şi bunicilor noştri sau ceva complet diferit".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS