VINERIGuvernul a anunţat noua emisiune de titluri de stat pentru populaţie

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Guvernul a anunţat noua emisiune de titluri de stat pentru populaţie

Guvernul a anunţat, vineri, că este gata noua emisiune de titluri de stat pentru populaţie (Centenar), cu o dobândă de 4,5% pe an, după cum a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern: "Vreau să anunţ elaborarea titlurilor de stat Centenar pentru populaţie cu o dobândă de peste 25% pentru cinci ani, adică peste 4,5% pe an. Achiziţionarea titlurilor de stat Centenar se poate face prin Trezorerie sau prin Poşta Română".

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus, săptămâna trecută, că, prin această mişcare, statul doreşte să reducă împrumuturile pe care le ia de la băncile comerciale şi să se împrumute de la populaţie. Valoarea titlurilor emise s-ar situa undeva la 4 miliarde lei.

Eugen Teodorovici a subliniat: "Poate va fi o influenţă în creşterea ROBOR, dar acest lucru ne interesează mai puţin. Pe viitor vreau să condiţionez vânzarea titlurilor de stat către bănci, în funcţie de finanţarea pe care aceste instituţii o acordă statului în domeniul pe care eu doresc să îl finanţez prin aceste titluri. Cine din sistemul bancar va contribui la finanţarea respectivelor sectoare va putea achiziţiona titluri de stat. Cine nu, nu".

În ocazie, ministrul de resort a criticat politica băncilor referitoare la dobânzi şi comisioane, declarându-se nemulţumit de modul în care instituţiile bancare înţeleg să perceapă comisioane de la persoanele care nu le sunt clienţi, precum şi de politica privind dobânzile bancare.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

  1. perioada pentru Centenar de 5 ani este prea mare.Propun 1 sau 2 ani.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo