Frăţia Vinului

George Măluţan: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf".

Casa de vinuri Cotnari produce 1 milion de sticle de vin, anual

Emilia OlescuZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 09 martie

Casa de Vinuri Cotnari şi-a dublat producţia, de la an la an, ajungând să realizeze, în prezent, circa 1 milion de sticle de vin, anual, după cum ne-a spus George Măluţan, oenologul companiei. Prezent la ediţia de zilele trecute a târgului Good Wine, George Măluţan ne-a spus că vinurile produse de Casa de Vinuri Cotnari au fost dis­tribuite, în primii ani, pe piaţa internă, urmând ca, de anul trecut, să se orienteze şi pe pieţele internaţionale. Specialistul ne-a precizat: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf. Avantajul nostru, care ne diferenţiază de ceilalţi jucători, este că avem tipicitatea soiurilor, pentru că doar noi şi compania Cotnari vinificăm numai din soiuri tradiţionale ro­mâneşti - Fetească Albă, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, Frân­cuşă, Grasă de Cotnari şi Busuioa­că de Bohotin".

Cătălin Grecu: "Spre bucuria noastră, este prima ediţie a Good Wine la care participăm cu alte produse decât cele pe care le ştiau consumatorii, pentru că lumea cunoştea compania Cotnari prin vinurile dulci, Grasa de Cotnari, Tamâioasa Românească şi cam atât".

Compania Cotnari aduce pe piaţă vinuri noi

Emilia OlescuZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 08 martie

Compania Cotnari aduce noutăţi în sectorul vinului, lansând noi licori pe piaţă, complet diferite de cele tradiţionale. După ce a lansat Feteasca Neagră roşu, Cotnari SA produce roze-uri vinificate în sec şi demisec. La târgul Good Wine care a avut loc, recent, în Bucureşti, compania a fost prezentă cu un suflu nou - o abordare în premieră - cu noua gamă Selecţii (patru vinuri albe, două roze şi unul roşu) şi cu licorile de colecţie. Cu această ocazie, Cătălin Grecu, directorul de marketing al societăţii, ne-a spus: "Am venit la târgul de profil din Capitală cu gama Selecţii, în variantă extinsă.

"Ţara noastră nu are o facultate de enologie"

GABRIEL LĂCUREANU, ENOLOG LICORNA WINEHOUSE:"Ţara noastră nu are o facultate de enologie"

A consemnat EMILIA OLESCUZiarul BURSA #Frăţia Vinului / 23 iulie

Reporter: Cum a evoluat piaţa vinului, în ultimul an?

Răspuns: Din datele mele, pot spune că, din punctul de vedere al producţiei, anul 2017 a fost mai bogat cu 60%, ca producţie viticolă, faţă de anul 2016. Acest lucru s-a întâmplat din două motive: pe de o parte, a fost un an excelent pentru acest tip de produs, pe de altă parte viile tinere plantate acum patru ani au intrat pe rod. Din punctul de vedere al vânzărilor, pot vorbi doar în particular, iar la societatea noastră, până la jumătatea anului 2018, observ o creştere a vânzărilor cu doar 10% faţă de jumătatea anului 2017.

Reporter: Cum caracterizaţi piaţa enologilor de la noi?

Ediţia din 15.11.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Cotnari, campionul vinurilor romanesti

Cotnari, campionul vinurilor romanesti

C.P.Frăţia Vinului / 18 iulie 2017

Dupa ce luna trecuta Compania Cotnari a castigat marele trofeu pentru Cea Mai Buna Crama Din Balcani la Concursul International de Vinuri de la Sofia, acum la Concursul de la Ljubljana, Tamaioasa Romaneasca de la Cotnari castiga titlul de...

mai multe ştiri >>
Deleanu
Apanova - verfici calitatea de peste 600 de ori pe zi
Metronet
Proactiv Plus
Everest Catering
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo