Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

VIOREL ARCAŞ, PSD:"Procedura de demitere a preşedintelui ASF va continua, probabil în februarie"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Mişu Negriţoiu nu a scăpat, încă, de demitere.

Mişu Negriţoiu nu a scăpat, încă, de demitere.

În febra alegerilor, parlamentarii nu am mai discutat, la finalul anului trecut, raportul pentru demiterea preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu, făcut de patru comisii din Senat şi Camera Deputaţilor, în luna octombrie 2016.

Este de aşteptat, însă, ca procedura să fie reluată, în actuala legislatură, deşi, la finalul anului trecut, s-a zvonit că propunerea de demitere a lui Mişu Negriţoiu nu a mai ajuns în plenul Parlamentului, fiind blocată, de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

"Raportul (n.r. privind demiterea lui Mişu Negriţoiu) este făcut, probabil procedura va continua în luna februarie, la reunirea plenului", ne-a spus Viorel Arcaş, senator PSD şi preşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat. Domnia sa a mai precizat: "Aşteptăm să începem sesiunea normală, deocamdată ne-am ocupat de ches-tiuni organizatorice, cu instalarea Guvernului".

De asemenea, deputatul PSD Mihai Tudose, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, ne-a spus că raportul pentru demiterea preşedintelui ASF este înaintat Biroului Permanent şi că acesta va trebui să ia o decizie. Mihai Tudose a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Mişu Negriţoiu, la finalul anului trecut.

Întrebat, atunci, ce îi reproşează preşedintelui ASF, Mihai Tudose a spus: "Dumnezeule! Aş întreba cu «ce l-aş lăuda»? Şi aş răspunde «cu nimic». El invocă o mulţime de rapoarte făcute de fantome, neprezentate nimănui. Îi reproşez o lipsă de interacţiune cu piaţa reală, o lipsă de decizie. Avem informaţii că, în cazul celor două societăţi care au ieşit din piaţă (n.r. Astra şi Carpatica) au fost luate nişte decizii controversate şi domnia sa, în calitate de executiv, nu şi-a făcut treaba. Au fost decizii ale Consiliului ASF, iar domnia sa, pur şi simplu, nu le-a pus în practică".

Acum, Mihai Tudose spune că procedura respectivă nu mai este în mâinile sale. Domnia sa ne-a spus: "Da, am fost vocal, dar, din păcate, persoana respectivă (n.r. Mişu Negriţoiu) a beneficiat de faptul că au venit alegerile".

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spunea, înainte de alegeri, că se aşteaptă la o demisie a lui Mişu Negriţoiu, după data de 11 decembrie 2016, potrivit presei.

Pe parcursul audierilor sale în parlament, însă, Mişu Negriţoiu a repetat faptul că nu intenţionează să demisioneze, neavând nimic să îşi reproşeze. În luna noiembrie 2016, preşedintele ASF a spus că aşteaptă să fie demis, prin procedura parlamentară.

Deocamdată, Mişu Negriţoiu şi-a păstrat fotoliul în fruntea ASF, în ciuda oponenţei unor parlamentari şi a protestelor transportatorilor, pe fondul scandalului legat de tarifele RCA. În schimb, vicepreşedintele ASF pentru asigurări Marius Vorniceanu şi-a prezentat demisia, în septembrie 2016 şi s-a reîntors la vechiul loc de muncă - Curtea de Conturi.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Misu e in primul rand securist din garda veche. In al doilea rand e batran. In al treilea rand e atins de senilitate. Pe de alta parte e complet indaratnic si nepriceput. E si la dispozitia unor comenzi politice fara discernamant. Grea misiune ptr un batran uzat. Pana una alta incaseaza banii multi ai cobtribuabililor si strica ce poate strica.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  E jalnic cum poate decade un om ca Misu Negritoiu. Sau poate, a fost decazut intotdeauna fiind un jalnic slujitor al unor intetese straine de neam si tara.

  In toata careiera lui nu are nimic notabil. A

  fost un vanator de rente. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu se lasa pana nu pun mana pe ASF, bolsevicii. Asa cum o fi Negritoiu, dar daca vor PSD-istii sa-l dea jos, inseamna ca omul nu accepta sa le faca jocurile. Acum se arata adevarata fata a campaniei impotriva lui declansata in ultimul an. E paine buna de papat acolo, normal ca lipitorilor de pe Kiseleff le curg balele.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS