Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

VIRGIL POPESCU, VICEPREŞEDINTE AL COMISIEI PENTRU SERVICII ŞI INDUSTRII:"Ministrul Energiei îşi bate joc de români!"

I.S.
Politică #Energie /

Ministrul Energiei, Anton Anton (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Energiei, Anton Anton (Sursa foto: Twitter)

Într-o declaraţie de presă făcută astăzi, Virgil Popescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Servicii şi Industrii a Camerei Deputaţilor a afirmat că "tacticile de tergiversare ale ministrului Energiei ne arată că îşi bate joc de români. Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice şi a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern în vederea distribuţiei de gaze naturale către populaţie. HG-ul nu a fost nici măcar iniţiat, ce să mai vorbim de adoptat"

Virgil Popescu a mai arătat: "Am fost sunat de primari din diferite colţuri ale ţării, care doresc să îşi introducă gazele naturale în comună şi care sperau că prin această modificare a legii lucrurile se vor schimba în bine.

Însă iată că Ministerul Energiei blochează în continuare acest demers legitim al primarilor de a asigura încălzirea populaţiei şi se face că lucrează. Din 2012 până acum Ministerul Energiei nu a mai acordat nicio concesiune de gaze naturale şi stau şi mă întreb pentru cine lucrează ministerul Energiei?! Pentru români nu cred! Poate pentru anumite grupuri de interese care doresc blocarea extinderii distribuţiilor de gaze naturale.

Vorbind despre iniţiativa legii pentru concesionarea distribuirii de gaze naturale, vicepreşedintele Comisiei amintite sesiza: "Este o lege la care noi, liberalii, am lucrat foarte mult, în care am reuşit să mutăm concensionarea distribuţiilor de gaze naturale de la Ministerul Energiei către unităţile administrativ teritoriale".

Legea a fost aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis, în luna iulie, dar în prezent nu poate fi aplicată din cauza că nu a fost adoptat acest proiect de Hotărâre de Guvern.

"Domnule Ministru Anton - Anton, cât mai trebuie să aşteptăm pentru a iniţia această Hotărâre de Guvern, ţinând cont că trebuie să stea şi în dezbatere publică, pe site-ul ministerului?

Domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, cetăţenii trebuie să ştie că voi sunteţi persoanele care îl giraţi pe acest ministru, care îşi bate joc de români şi voi nu faceţi nimic să îl opriţi!"

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS