Vizită de lucru a prim-ministrului in Lituania

Raluca Găină
Miscellanea /

Vizită de lucru a prim-ministrului in Lituania

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită de lucru în Republica Lituania, a avut vineri o întrevedere cu omologul lituanian Saulius Skvernelis, obiectivele convorbirilor, în plan bilateral, vizând discutarea posibilităţilor de creştere a schimburilor comerciale şi identificarea de noi paliere de cooperare sectorială.

Totodată, au fost explorate şi modalităţi de consolidare a coordonării pe dosare europene de interes comun, precum susţinerea Parteneriatului Estic şi viitorul Europei.

De asemenea, discuţiile în domeniul afacerilor europene au prilejuit părţii române prezentarea stadiului pregătirilor pentru Preşedinţia Consiliului UE, exerciţiu pe care ţara noastră îl va exercita în primul semestru al anului 2019, precum şi un schimb de opinii cu privire la viitorul cadru financiar multianual.

Conform sursei citate, convorbirile au evidenţiat că un obiectiv comun pentru ambele state este consolidarea stabilităţii şi securităţii în Vecinătatea Estică.

" Şeful Executivului român a abordat şi tema riscurilor şi ameninţărilor cu care se confruntă Alianţa Nord-Atlantică, discuţiile explorând modalităţile de consolidare a cooperării între statele aliate, în special între cele din Flancul Estic al NATO"

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS