Voestalpine: "Declinul cererii în industria auto va continua şi în 2019"

Ziarul BURSA #Internaţional #Auto /

Grupul siderurgic austriac Voestalpine se pregăteşte anul viitor pentru o cerere mai scăzută din partea clienţilor săi din industria auto, a anunţat ieri directorul general Wolfgang Eder, transmite Reuters.

Voestalpine, care obţine aproximativ o treime din vânzări din industria auto, în special Daimler, BMW şi Volkswagen, a înregistrat o scădere semestrială a livrărilor.

"Vedem o încetinire semnificativă a pieţei europene. Cererea din industria auto a scăzut semnificativ în ultimele luni, în urma introducerii noilor proceduri mai stricte de testare a poluării (WLTP)", a afirmat Wolfgang Eder, la o conferinţă în Viena, conform Agerpres.

Şi marii producători auto germani au emis avertismente de profit din cauza WLTP.

Toţi producătorii trebuie să îşi tes-teze vehiculele utilizând WLTP, înainte ca acestea să fie puse în vânzare. Însă, noua procedură armonizată la nivel mondial de testare a vehiculelor uşoare (WLTP), bazată pe date obţinute în condiţii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, întârziind certificarea oficială şi vânzările.

Şeful Voestalpine nu vede o redresare rapidă a industriei auto: "Efectele introducerii acestor proceduri se vor resimţi şi în 2019".

Luna trecută, Voestalpine şi-a redus estimarea privind profitul operaţional din acest an, din cauza cererii mai slabe din partea producătorilor auto.

Voestalpine se aşteaptă ca în acest an profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) "să ajungă la aproape un miliard de euro", după ce în august previziona un nivel similar cu cel de anul trecut, 1,8 miliarde de euro. Analiştii se aşteaptă la 1,14 miliarde de euro.

Conform rezultatelor preliminare, în primul semestru din acest an, profitul înainte de taxe şi dobânzi s-a situat la 479,5 milioane de euro, sub estimările analiştilor, de 549,4 milioane de euro.

Voestalpine, specializat în produse de oţel de înaltă calitate, are aproximativ 48.000 de angajaţi. Grupul este reprezentat la nivel mondial prin 500 de companii care produc şi comercializează produse din oţel în peste 50 de ţări.

Voestalpine controlează în Româ-nia constructorul de material rulant Vae Apcarom Buzău (APC).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roIstoria la feminin
Cabinet de avocatTMPS