Volkswagen doreşte să obţină aproximativ 8,6 miliarde de dolari din listarea diviziei de camioane

M.D.
Companii /

Volkswagen doreşte să obţină aproximativ 8,6 miliarde de dolari din listarea diviziei de camioane

Producătorul auto Volkswagen speră să obţină aproximativ 7 miliarde de euro (7,4 - 8,6 miliarde de dolari) din listarea diviziei de camioane şi autobuze, a anunţat, astăzi, publicaţia germană Der Spiegel, fără a preciza sursa informaţiei, transmite Reuters, informează Agerpres.

Volkswagen intenţionează să vândă până la 25% din afacere în cadrul listării şi să păstreze o participaţie majoritară, susţine Der Spiegel.

Sursele susţin că directorii Volkswagen analizează schimbarea structurii corporaţiei la divizia de camioane, un pas necesar pentru o eventuală listare separată la bursă. Conducerea diviziei de camioane a analizat dacă se va transforma în SE (o companie publică înregistrată în conformitate cu legislaţia UE) sau AG ( companie pe acţiuni din Germania), dar încă nu a fost luată nicio decizie, adaugă sursele.

Diviziile MAN şi Scania ale VW ar putea urma astfel o tendinţă mai amplă în rândul producătorilor auto şi furnizorilor, pentru a împărţi conglomeratul în afaceri mai specializate.

Astăzi, preşedintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, a afirmat că producătorul auto nu-şi va lista divizia de camioane anul acesta şi nu intenţionează să cedeze controlul acestei afaceri.

"Vrem să pregătim afacerea pentru pieţele de capital", a explicat Poetsch, adăugând că divizia Volkswagen Trucks & Buses ar putea fi transformată în Societas Europaea - SE - o companie publică înregistrată în conformitate cu legislaţia UE.

Întrebat dacă această transformare include listarea parţială sau totală a diviziei, preşedintele Volkswagen a răspuns: "Acesta nu este un obiectiv pentru 2018. Nu intenţionăm să cedăm controlul".

Recent, Andreas Renschler, care este şi membru al boardului, a dat asigurări că Volkswagen nu este presat să-şi vândă divizia de camioane pentru a obţine numerar, pe fondul scandalului emisiilor care implică costuri de miliarde de euro pentru grupul german.

Grupul german are diverse afaceri cu camioane, care includ compania germană MAN şi pe cea suedeză Scania, precum şi propriul brand de vehicule comerciale uşoare. Analiştii se aşteaptă ca unele active ale subsidiarei MAN, în valoare de aproximativ 4-5 miliarde de euro, să fie vândute.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo