Volkswagen negociază o alianţă cu Ford

V.D.
Companii /

Volkswagen negociază o alianţă cu Ford

Volkswagen construieşte o alianţă cu Ford Motor şi ar putea folosi fabricile grupului american din Statele Unite pentru asamblarea de automobile, a declarat marţi directorul general al grupului german, Herbert Diess, după o vizită la Casa Albă, transmite Reuters.

Diess a spus că Volkswagen analizează construcţia unei a doua uzine auto în Statele Unite.

"Suntem în negocieri şi discuţii avansate cu Ford Corporation pentru construirea unei alianţe reale la nivel mondial, care ar întări şi industria americană de automobile", a adăugat Diess.

Preşedintele executiv al Ford, Bill Ford Jr, a declarat marţi reporterilor, la un eveniment care a avut loc lângă Detroit, să discuţiile cu Volkswagen referitoare la alianţă decurg foarte bine.

Întrebat despre declaraţia lui Diess referitoare la posibilitatea ca VW să folosească o parte din capacităţile neutilizate ale Ford pentru producţia de automobile, Bill Ford a spus că nu s-a ajuns încă la discuţii detaliate.

Bill Ford a mai arătat că nu vrea să spună prea multe despre o alianţă cu Volkswagen până când nu vor exista lucruri concrete de discutat.

Posibila alianţă dintre Volkswagen şi Ford sugerează că zilele în care producătorii auto funcţionau pe cont propriu s-au încheiat, în condiţiile în care tarifele, noile tehnologii şi reglementările mai stricte în domeniul emisiilor poluante fragmentează pieţele globale.

Firmele care în trecut doreau să fabrice vehicule atractive la nivel global, pentru a genera economii, caută acum avantajele aduse de anumite segmente de piaţă, cum sunt SUV-urile hibride, camionetele pickup în America de Nord sau maşinile de oraş în Europa.

Un analist al RBC Capital Markets, Joseph Spak, a afirmat marţi, într-o notă de cercetare, că declaraţiile lui Diess măresc probabilitatea ca VW să utilizeze o parte din capacitatea de producţie nefolosită a Ford, în cadrul unui parteneriat mai larg. Spark a mai spus că un producător auto european sau asiatic ar putea dori să cumpere o parte din capacitatea de producţie neutilizată a General Motors.

General Motors a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să închidă cinci fabrici din America de Nord, una fiind în Canada.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS