Volkswagen reduce costurile cu 3 miliarde de euro

M.I.
Companii #Auto /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul german Volkswagen AG a anunţat astăzi reduceri suplimentare de costuri, în valoare de trei miliarde de euro (3,4 miliarde de dolari), pentru a îmbunătăţi marja de profit la brandul VW şi pentru a finanţa trecerea la vehiculele electrice.

De asemenea, Volkswagen a informat că negocierile privind o potenţială alianţă cu rivala Ford progresează iar la începutul anului viitor vor fi furnizate noi informaţii despre potenţiala colaborare în domeniul vehiculelor electrice şi autonome.

Arno Antlitz , membru al Consiliului de Administraţie al brandului VW afirmă: "Până în 2020 vom ajunge la reduceri de costuri de trei miliarde de euro iar acum vrem să facem economii de încă trei miliarde de euro până în 2023". Aceste reduceri vor ajuta brandul să ajungă la o marjă de profit de cel puţin 6% până în 2022, cu trei ani mai devreme decât obiectivul iniţial al companiei.

Până în 2023, brandul VW îşi doreşte să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate, cea mai mare sumă fiind destinată maşinilor electrice.

Pe piaţa din SUA, Volkswagen vrea să lanseze cel puţin două SUV-uri, profitând de cererea ridicată pentru acest tip de vehicule, şi eventual să producă maşini electrice, conform Agerpres.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS