Volkswagen renunţă la parteneriatul cu firma Aurora

I.V.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Volkswagen a renunţat la parteneriatul cu firma Aurora, specializată în software pentru vehicule autonome, la două zile după ce startup-ul din Silicon Valley a anunţat că va construi platforme autonome pentru vehicule comerciale împreună cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), transmite Reuters.

"Activităţile din cadrul parteneriatului au fost încheiate", a declarat marţi un purtător de cuvânt al VW, în urma unui articol publicat de Financial Times care a relatat că VW doreşte să colaboreze cu Ford Motor în domeniul vehiculelor autonome.

Argo AI, filială deţinută în totalitate de Ford, construieşte un sistem de conducere autonomă care poate concura cu tehnologia Aurora.

Firma Aurora a anunţat marţi că "grupul Volkswagen a fost un partener extraordinar pentru Aurora încă din primele zile de dezvoltare a Aurora Driver". Aceasta a adăugat că va colabora în continuare cu "un număr tot mai mare de parteneri".

Aurora, care a anunţat în februarie că a atras o finanţare nouă, de 530 de milioane de dolari, mai are parteneriate cu Hyundai Motor şi cu compania chineză Byton pentru dezvoltarea şi testarea de sisteme destinate conducerii autonome, pentru producători auto, proprietari de flote şi alte firme.

După anunţarea parteneriatului cu Aurora, la începutul anului 2018, VW a început în iunie anul trecut discuţii cu Ford, pentru dezvoltarea unei serii de vehicule comerciale, iar ulterior a extins discuţiile pentru a include vehicule electrice şi tehnologia Argos destinată conducerii autonome, în cadrul unei alianţe care are rolul de a genera economii de miliarde de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS