Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

Voturile fondurilor ING, limitate la 5% pentru AGA de la SIF Oltenia

A.A.
Piaţa de Capital /

Limitarea, păstrată şi la grupul din jurul SIF Banat Crişana 

Limitarea faţă de grupul BCR a fost ridicată

Autoritatea de Supraveghere Financiară a identificat acţiunea concertată a patru fonduri ING, înaintea Adunării generale a SIF Oltenia, programată pentru 28 iulie, şi le-a limitat acestora drepturile de vot la 5% (pragul legal).

Autoritatea arată că grupul format din Fondul de Pensii Administrat Privat ING, Fondul de Pensii Facultative ING Optim, Fondul de Pensii Facultative ING Activ şi ING International Romanian Equity, administrate de companii din grupul ING, acţionează concertat în legătură cu emitentul SIF Oltenia, şi au depăşit limita legală de deţinere, întrucât cumulează un pachet de 6,0733% din capitalul social al SIF Oltenia.

Astfel, ASF cere Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia să adopte măsurile necesare în cadrul AGA convocată pentru data de 28/29 iulie, astfel încât grupul de acţionari să nu poată exercita drepturile de vot.

Pentru Adunarea Generală din aprilie, ASF identificase încă două grupuri care acţionau concertat faţă de SIF Oltenia, pe lângă ING, respectiv în jurul SIF Banat Crişana şi SIF Moldova. Autoritatea a decis, de asemenea, păstrarea limitării votului la 5% şi pentru acestea.

În schimb, ASF a decis ridicarea interdicţiilor la vot faţă de grupul din jurul BCR, deoarece, între timp, deţinerile grupurilor de acţionari vizate s-au redus sub pragul de 5%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019
Deleanu
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat