Whirlpool îşi închide fabrica din Napoli

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Whirlpool îşi închide fabrica din Napoli

Italia nu îi mai acordă subvenţii companiei americane 

Guvernul italian va renunţa la subvenţiile acordate producătorului american de electrocasnice Whirlpool Corp., din cauza deciziei companiei americane de a-şi închide fabrica din Napoli, conform vicepremierului de la Roma, Luigi Di Maio, citat de postul de radio RTL.

"Whirlpool nu a respectat unele înţelegeri şi spune că vrea să închidă fabrica din Napoli, iar în consecinţă astăzi voi semna o directivă ce revocă toate subvenţiile, care se ridică la aproximativ 15 milioane de euro. Din 2014 până în prezent, compania a beneficiat de 50 de milioane de euro", a declarat Luigi Di Maio.

Luna trecută, Whirlpool a anunţat că va reprofila fabrica din Napoli şi ar putea să o scoată la vânzare, decizia urmând să ducă la pierderea a aproximativ 450 de locuri de muncă.

În primul trimestru din 2019, Whirl-pool a înregistrat, la nivel global, un profit peste aşteptări, alimentat de creşterea preţurilor produselor sale, care a compensat avansul costurilor cu materiile prime şi transportul.

Câştigul net al Whirlpool a crescut la 471 milioane de dolari sau 7,31 dolari/acţiune în cele trei luni încheiate în 31 martie 2019, de la numai 94 de milioane de dolari ori 1,30 dolari/titlu în acelaşi interval din 2018. Dacă se exclud anumite elemente speciale, precum unele beneficii fis-cale din Brazilia, societatea a câştigat 3,11 dolari/acţiune, în vreme ce analiştii estimau o medie de 2,86 dolari/acţiune.

În schimb, vânzările nete ale companiai s-au redus cu 3,1%, la 4,76 miliarde de dolari. Analiştii preconizau vânzări de 4,83 miliarde de dolari.

Whirlpool a decis să majoreze dividendul trimestrial cu 4,3% şi estimează că pe întregul an curent va obţine un profit de 14 - 15 dolari/acţiune.

Whirlpool se confruntă cu cheltuieli mari în domeniul materiilor prime, în condiţiile în care disputa comercială dintre SUA şi China a scumpit importurile de oţel şi aluminiu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS