WSJ: Conglomeratul chinez HNA negociază vânzarea unei deţineri la "Hilton Grand Vacations"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

WSJ: Conglomeratul chinez HNA negociază vânzarea unei deţineri la "Hilton Grand Vacations"

"HNA Group" din China se află în discuţii pentru vânzarea totală sau a unei părţi din pachetul său de 25% din acţiunile "Hilton Grand Vacations" Inc., divizia de "timeshare" desprinsă anul trecut din "Hilton Worldwide Holdings", anunţă Wall Street Journal (WSJ), citând surse apropiate situaţiei ("timeshare" este o modalitate de a cumpăra folosinţa exclusivă a unuia sau mai multor spaţii de cazare pentru anumite perioade dintr-un an).

Conform surselor, HNA îşi va înstrăina deţinerea prin intermediul pieţei, nefiind interesată să găsească un cumpărător direct.

Sursele menţionează că HNA ar putea anunţa vânzarea săptămâna aceasta, dar în acelaşi timp este posibil ca planurile HNA să se schimbe.

HNA şi "Hilton Grand Vacations" nu au comentat informaţia din WSJ a refuzat să comenteze.

HNA a achiziţionat în 2016 o cotă de 25% din lanţul hotelier "Hilton Worldwide" de la "Blackstone Group".

În baza acordului cu vânzătorul, compania chineză a obţinut deţineri la cele două divizii desprinse din grup: "Park Hotels" şi "Hilton Grand Vacations".

Informaţia din WSJ vine la câteva zile după ce "Park Hotels" a dezvăluit planurile HNA de a-şi vinde o parte sau toată participaţia sa de 25% din această divizie.

Deţinerea de 25% a HNA la "Hilton Grand Vacations" este evaluată la peste un miliard de dolari, potrivit calculelor Reuters.

HNA, un conglomerat de servicii diverse, doreşte să obţină bani în urma unor investiţii de 50 de miliarde de dolari, realizate în ultimii doi ani.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită