Yellen, Fed: "Precauţia în majorarea dobânzilor este garantată în mod special"

A.V.)
Ziarul BURSA #Internaţional /

Yellen, Fed: "Precauţia în majorarea dobânzilor este garantată în mod special"

Preşedintele băncii centrale a SUA (Federal Reserve - Fed), Janet Yellen, consideră că este potrivit pentru bancherii centrali americani să "acţioneze cu precauţie" în majorarea dobânzilor, întrucât economia globală este ameninţată de riscuri sporite.

Oficialul Fed a declarat săptămâna aceasta, în cadrul Clubului Economic din New York: "Cred că este adecvat, pentru consiliul de politică monetară din cadrul Fed (nr. - FOMC), să acţioneze cu precauţie în ajustarea politicii. Această precauţie este garantată în mod special în condiţiile în care dobânda Fed este la un nivel redus".

Astfel, Janet Yellen, a încercat să reasigure pieţele că banca centrală a SUA va creşte dobânzile, dar într-un mod prudent.

Luna aceasta, Federal Reserve a surprins investitorii anunţând că dobânda cheie nu va creşte prea curând, ci va rămâne în intervalul de 0,25-0,50% pentru încă cel puţin patru luni. Analiştii nu aşteptau o majorare după reuniunea de politică monetară a Fed din 15-16 martie, însă nu anticipau că măsura de creştere va fi amânată prea mult.

Atunci, Fed a informat că va realiza o creştere progresivă a dobânzii, care ar însemna numai două majorări în 2016, în loc de patru, cum preconiza anterior.

În decembrie 2015, Fed a majorat dobânda de politică monetară pentru prima dată în aproape zece ani (cu 0,25 puncte procentuale), considerând că situaţia economiei americane s-a îmbunătăţit semnificativ. Dobânda a fost majorată de la un interval de 0-0,25% la 0,25-0,50%.

De menţionat că unii economişti au văzut neclaritate în mesajul de zilele trecute al lui Yellen, având incertitudini în legătură cu siguranţa măsurilor luate de banca centrală, precum şi cu calea aleasă pentru politica monetară.

"Jannet Yellen a oferit audienţei puţine explicaţii când vine vorba de proiecţii şi aşteptări pentru normalizarea ratelor, dar în schimb şi-a bombardat ascultătorii cu eventuale probleme care ar putea apărea. Ea a reuşit astfel să reducă încrederea investitorilor în Fed", a declarat potrivit CNBC, Ward McCarthy, economistul şef al Jefferies.

De asemenea, analiştii băncii americane "Citigroup" Inc. şi-au redus estimările pentru creşterea dobânzii Fed, anticipând o singură majorare anul acesta, în septembrie sau decembrie.

Dolarul a scăzut cu 0,2% ieri, la ora 08.30, pe piaţa SUA, ajungând la 1,1314 unităţi/euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS