ZIARUL BURSA

09 iulie
Ilustraţie de Make

Iohannis merită suspendat ?

George MarinescuPolitică / 09 iulie

Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat, joi, că va discuta, astăzi cu partenerul său de coaliţie Călin Popescu Tăriceanu, despre declanşarea procedurii de suspendare a lui Klaus Iohannis din funcţia de Preşedinte al României.

Între timp, şeful ALDE a ales să îşi delege atribuţiile de preşedinte al Senatului şi să plece, conform unor surse, în vacanţă în Italia, cu familia. Aşa că astăzi, Liviu Dragnea va discuta eventual cu unul dintre vicepreşedinţii ALDE, dacă aceştia din urmă au mandat de la Călin Popescu Tăriceanu ca să negocieze suspendarea lui Klaus Iohannis. Plecarea lui Tăriceanu tocmai în acest moment este curioasă şi este posibil să aibă legătură cu întâlnirea pe care a avut-o săptămâna trecută cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

"Trăim într-o lume câinoasă, se va nărui"

AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA:"Trăim într-o lume câinoasă, se va nărui"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 09 iulie

Societatea românească este pe cale să implodeze din cauza câinoşeniei sale, consideră avocatul Gheorghe Piperea, care susţine că debitorii aflaţi în situaţii financiare disperate trebuie ajutaţi să treacă de momentele dificile şi să redevină oameni de încredere pentru familiile lor şi pentru companiile în care lucrează.

Imagine vândută profesionist

FOTBAL ŞI BANIImagine vândută profesionist

D.N.Sport / 09 iulie

Cristiano Ronaldo (33 de ani) a dat mai multe lovituri de imagine în ultimele zile, deşi la turneul final al Campionatului Mondial nu a reuşit să depăşească aşteptările, Portugalia fiind eliminată în faza optimilor de finală.

Wienerberger nu mai cumpără Brikston

Wienerberger nu mai cumpără Brikston

EMILIA OLESCUInternaţional / 09 iulie

Producătorul de materiale de construcţii Wienerberger AG renunţă la achiziţia planificată a producătorului român de cărămizi Brikston şi îşi retrage cererea depusă în acest sens la autoritatea de concurenţă, a anunţat, vineri, compania. Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG, afirmă: "Scopul nostru este să ne consolidăm platformele industriale şi să accelerăm creşterea companiei. Suntem foarte bine poziţionaţi în România şi vedem în portofoliul pe care îl avem în prezent oportunităţi atractive de dezvoltare. Prin urmare, ne concentrăm pe extinderea platformelor existente, prin proiecte de creştere organică. De asemenea, nu exclud posibilitatea diversificării în viitor a portofoliului nostru local cu alte materiale de construcţii".

"Banii din obligaţiuni vor fi folosiţi pentru creditarea companiilor"

OMER TETIK, BANCA TRANSILVANIA:"Banii din obligaţiuni vor fi folosiţi pentru creditarea companiilor"

A.I.Bănci-Asigurări / 09 iulie

Resursele atrase prin vânzarea obligaţiunilor în valoare de 285 milioane de euro, emise de Banca Transilvania (BT) şi care au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la finalul săptămânii trecute, vor fi folosite pentru acordarea de credite de investiţii pentru companii, cu maturităţi cuprinse între 5 şi 7 ani, a precizat, vineri, Omer Tetik, CEO al societăţii bancare din Cluj.

SUA şi China îşi impun reciproc noi taxe vamale

RĂZBOI COMERCIALSUA şi China îşi impun reciproc noi taxe vamale

Internaţional / 09 iulie

Noi taxe vamale americane pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari au intrat în vigoare vineri, la ora 04:00 GMT, marcând debutul unui război comercial între SUA şi China, primele două economii ale lumii, în pofida îngrijorărilor companiilor şi investitorilor, informează AFP şi Reuters, conform Agerpres.

Principiul fraternităţii

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 09 iulie

CRISTIAN PÎRVULESCU

Cedric Herrou este un cultivator de măsline de 39 de ani care trăieşte în sudul Franţei, aprope de Coasta de Azur, la Breil-sur-Roya, la graniţa cu Italia, care ar fi rămas, probabil, necunoscut publicului dacă nu ar fi apărut criza refugiaţilor din 2015. După 2015 a început să treacă frecvent frontiera franco-italiană în apropierea fermei sale pentru a ajuta refugiaţii care încercau să pătrundă pe teritoriul francez. A fost arestat în mai multe rânduri în 2016 şi 2017, acuzat şi condamnat la închisoare cu suspendare pentru "delictul de solidaritate" prevăzut de Codul de intrare şi de şedere pe teritoriul francez.

Ediţia din 09.07.2018
Ediţia din 19.12.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Codul Administrativ, vot decisiv în Camera Deputaţilor

Codul Administrativ, vot decisiv în Camera Deputaţilor

GEORGE MARINESCUPolitică / 09 iulie

Proiectul Codului administrativ va fi supus, astăzi, votului în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor. Viitorul cod a fost votat de Senat la sfârşitul lunii iunie, iar joia trecută a fost dezbătut în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Creştere de 0,48% pentru BET-NG

BVBCreştere de 0,48% pentru BET-NG

A.I.Piaţa de Capital / 09 iulie

Rulaj de numai 12 milioane de lei 

Ultima zi bursieră a săptămânii a înregistrat o nouă sesiune în care valoarea tranzacţiilor s-a menţinut la cote reduse, transferurile realizate, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), fiind de numai...

Professionally sold image

FOOTBALL AND MONEYProfessionally sold image

Dna Nicolaie (translated by Cosmin Ghidovean)English Section / 09 iulie

Cristiano Ronaldo (33 years old) had several hits over the last few days, even though in the final tournament of the World Championship he failed to exceed expectations, as Portugal was eliminated in the round of eight.

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo