ZIARUL BURSA

05 septembrie
Ilustraţie de MAKE

PORUMBEII DOAMNEI FIREAPrimarul Capitalei continuă războiul cu ministrul de Interne

George MarinescuPolitică / 05 septembrie

"S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor"  

"Sprijinul de la guvernare nu prea a fost, deci nu prea are ce să-mi retragă"

Primarul general al Capitalei a fost audiat, ieri, în calitate de martor, de către procurorii Parchetului General, în dosarul privind evenimentele petrecute în 10 august în Piaţa Victoriei. Înainte de a intra în sediul Parchetului, Gabriela Firea a spus că îşi menţine afirmaţiile făcute imediat după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD şi a susţinut: "Întotdeauna vorbesc numai pe bază de argumente, nu doar în acest domeniu, juridic, ci şi în alte domenii, inclusiv politic. Eu voi răspunde întrebărilor domnului procuror care m-a contactat şi care mi-a spus că trebuie să fiu audiată în dosarul care este acum în anchetă privind intervenţia jandarmilor de pe 10 august".

Ping-pong între palate cu rectificarea bugetară

Ping-pong între palate cu rectificarea bugetară

Emilia OlescuMacroeconomie / 05 septembrie

Rectificarea bugetară continuă să fie motiv de scandal între cele două palate. Mult aşteptata şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care s-a reunit ieri ca să avizeze proiectul de rectificare bugetară a fost suspendată, neobţinându-se un consens.

Rata de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul istoric al ultimilor 9 ani

CBRE:Rata de neocupare a spaţiilor de birouri - la minimul istoric al ultimilor 9 ani

E.O.Companii / 05 septembrie

Rata de neocupare în domeniul spaţiilor de birouri a atins minimul istoric al ultimilor nouă ani, situându-se la 8%, iar stocul modern de spaţii de birouri din Capitală a ajuns la 2,79 milioane de metri pătraţi, conform unui comunicat transmis de CBRE. Conform acestuia, în semestrul întâi al acestui an au fost tranzacţionaţi 149.000 mp de astfel de spaţii.

George Maior: "Solicit audierea lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta"

ÎN FAŢA COMISIEI SRI:George Maior: "Solicit audierea lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta"

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 05 septembrie

Unul dintre cele mai vânate personaje, în ultima perioadă, de către membrii coaliţiei PSD-ALDE este George Maior, ambasadorul Româ-niei în SUA, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii. Maior şi-a atras antipatia foştilor săi colegi de partid, deoarece el a fost primul politician care a spus adevărul în legătură cu scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis şi pentru că a susţinut că protocoa-lele încheiate de SRI cu alte instituţii ale statului nu au afectat actul de justiţie.

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, Sucursala Bucureşti, a declarat că este în tratative cu mai multe părţi interesate de vânzarea acţiunilor deţinute la Hidroelectrica.

JOHAN MEYER, CEO FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENT MANAGEMENT:"Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende"

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 05 septembrie

Fondul Proprietatea nu va trece la o distribuire trimestrială de dividende pentru că, în situaţia în care dividendele plătite nu ar fi pe măsura profitului, ar trebui să ceară banii înapoi de la acţionari, a afirmat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK, Sucursala Bucureşti.

Lichiditatea se menţine sub media anului

BVBLichiditatea se menţine sub media anului

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 05 septembrie

BET-FI, singurul indice pe minus  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un rulaj în creştere de 21,99 milioane de lei, aproape dublu faţă de rulajul consemnat în şedinţa bursieră anterioară de 12,3 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Hoţii de azi

Cornel CodiţăEditorial / 05 septembrie

Cornel Codiţă

Ce mai fură "omul" azi, prin Româ-nia? Da', ce nu fură? S-a furat cu totul calea ferată, de la miile de vagoane şi locomotive dispărute fără urmă, la miile de kilometri de şină şi cabluri transformate în fier vechi de reţelele "afaceriştilor" domeniului, atît de spectaculos rămaşi în anonimat, chiar şi pentru falnica noastră justiţie... ai zice aproape "total acoperiţi"

Borcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat

JUSTIŢIEBorcea, acuzat că a "jucat" mai mult în deplasare cât a fost încarcerat

D.N.Anticorupţie / 05 septembrie

Fostul acţionar al lui Dinamo, Cris­tian Borcea, nu a scăpat definitiv de problemele legate de justiţie. Liderul Federaţiei Sindicatelor din Adminis­traţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu, susţine că fostul acţionar al Dinamo Cristian Borcea, eliberat condiţionat în 2 iulie, a beneficiat ilegal de 10 permisiuni de ieşire din penitenciar într-un singur an, în perioa­da iunie 2017 - iunie 2018.

Ediţia din 05.09.2018
Ediţia din 19.12.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-05 Septembrie 2018

Macroeconomie / 05 septembrie

Preţurile de consum din Elveţia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2% în august 2018, pe fondul unei stagnări lunare, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,1%, de la 1,5% în...

Grupul MET a preluat RWE Energie România

Grupul MET a preluat RWE Energie România

E.O.Companii / 05 septembrie

Grupul elveţian MET a finalizat preluarea RWE Energie România (RWEE), noua achiziţie consolidând poziţia MET pe piaţa non-rezidenţială de energie şi plasând compania printre primii trei furnizori de energie din ţara noastră.

Deleanu
FNGCIMM
Cotnari
Erfi
Flixi
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo