ZIARUL BURSA

04 decembrie
Atât Tudorel Toader, cât şi liderii coaliţiei PSD-ALDE au susţinut că modificările aduse legilor justiţiei sunt în concordanţă cu normele europene.

Înalta Curte, paralizată de legile lui Tudorel Toader

George MarinescuPolitică / 04 decembrie

Modificarea legilor justiţiei a fost prezentată de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, drept una dintre realizările sale. Atât Toader, cât şi liderii coaliţiei PSD-ALDE au susţinut că modificările aduse legilor justiţiei sunt în concordanţă cu normele europene şi că vor crea un sistem judiciar modern, din care vor fi eliminate abuzurile comise de unii magistraţi, precum şi mare parte din erorile judiciare.

Candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte ASF, audiaţi astăzi

PENTRU SUPRAVEGHEREA PIEŢEI DE CAPITAL Candidaţii pentru funcţia de vicepreşedinte ASF, audiaţi astăzi

A.I.Companii / 04 decembrie

Cei opt candidaţi care şi-au depus dosarele de candidatură pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), responsabil pentru piaţa de capital, sunt audiaţi astăzi de către comisiile reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat, în urma demisiei lui Marius Bota, care fusese ales în acest post la jumătatea lunii trecute.

Nume înlocuite

Cătălin AvramescuEditorial / 04 decembrie

Cătălin Avramescu

S-au împlinit, în ziua în care scriu acest editorial, 213 ani de la bătălia istorică de la Slavkov u Brna. Cum?... Nu aţi auzit despre celebra bătălie de la Slavkov u Brna? Drept este că nici eu nu auzisem. Şi mă îndoiesc că multă lume ştie ceva despre ea. Aşa că am să reformulez. Bătălia de la Austerlitz.

Ediţia din 04.12.2018
Ediţia din 14.12.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Ieri au fost semnate contractele pentru primele două tronsoane din Drumul Expres Craiova-Piteşti.

Drumul Expres Craiova - Piteşti prinde contur

GEORGE MARINESCUCompanii / 04 decembrie

Conducerea Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a semnat, ieri, primele contracte pentru proiectarea şi execuţia a trei loturi din drumul expres Craiova-Piteşti.

Scrumbia de Dunăre, produs românesc recunoscut în UE

Scrumbia de Dunăre, produs românesc recunoscut în UE

I.GHE.Companii / 04 decembrie

România are, începând cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată.

Qatar se retrage din OPEC

Qatar se retrage din OPEC

A.V.Internaţional / 04 decembrie

Qatarul se va retrage de la 1 ianuarie 2019 din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), decizie care a fost comunicată acestei entităţi, conform anunţului făcut ieri de ministrul Energiei de la Doha, Saad al-Kaabi, citat de Reuters.

USR se opune OUG privind amnistia şi graţierea

I.Ghe.Politică / 04 decembrie

Uniunea Salvaţi România îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să participe la toate şedinţele de guvern din luna decembrie pentru a preveni adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Formaţiunea politică parlamentară...

MACRO NEWSLETTER-04 Decembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-04 Decembrie 2018

Macroeconomie / 04 decembrie

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în octombrie 2018, până la 4,8%, de la 4,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

Aprecieri pe linie pentru indicii bursei

BVBAprecieri pe linie pentru indicii bursei

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 04 decembrie

Toţi cei nouă indici ai bursei au înregistrat creşteri ale cotaţiilor în şedinţa de ieri, în contextul în care rulajul înregistrat a fost de 70,23 milioane de lei, atât peste valoarea transferurilor din şedinţa anterioară, de 69 milioane de lei,...

Deleanu
Cotnari
Erfi
Flixi
Verattiva
Contessina
Primigi
Adhouse
Vila Timo
Mozart Spirits
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Calendarul BURSA 2018
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo