ZIARUL BURSA

28 martie
OUG 114 - bomba de la finalul anului trecut, dezamorsată

OUG 114 - bomba de la finalul anului trecut, dezamorsată

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 28 martie

Ionuţ Dumitru: "Noua ordonanţă este mult mai bună"  

Cabat: "Cea mai bună soluţie ar fi fost ca OUG 114 să fie abrogată"

IOGP: "OUG 114 afectează competiţia din piaţa energiei şi descurajează investiţiile"

Controversata Ordonanţă de Urgenţă 114, aprobată în fugă la finalul anului trecut şi care prevede măsuri cu impact major asupra sectoa­relor bancar, energetic şi telecom, precum şi în ceea ce priveşte pilonul II de pensii, urmează să fie modificată astăzi, prin aprobarea unei noi ordonanţe, în şedinţa de Guvern.

Instanţa de la Cluj cere ajutorul CJUE într-un proces de îngheţare a CHF

Instanţa de la Cluj cere ajutorul CJUE într-un proces de îngheţare a CHF

E.O.Bănci-Asigurări / 28 martie

Curtea de Apel Cluj a adresat din oficiu noi întrebări Curţii Europene de Jus­tiţie (CJUE), în legătură cu nominalismul monetar, într-un proces de în­gheţare a cursului de schimb CHF/leu. Instanţa a suspendat judecarea cauzei până la primirea unei noi intrepretari oficiale şi obligatorii de la CJUE, după cum a anunţat avocatul Gheorghe Piperea, pe pagina lui de Facebook. Conform specialistului, în baza soluţiei de la Cluj "toate dosarele care au ajuns deja în recurs la ICCJ se suspendă până la primirea noii interpretări solicitate CJUE de Curtea de Apel Cluj".

"După finalizarea studiului Ministerului Mediului vom face notificarea către Comisie"

CEO VA CERE DEROGARE DE LA NORMELE UE DE POLUARE / DORU VIŞAN:"După finalizarea studiului Ministerului Mediului vom face notificarea către Comisie"

MIHAI GONGOROICompanii / 28 martie

Complexul Energetic Oltenia (CEO), cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din ţara noastră, va depune cel târziu în a doua jumătate a acestui an, la Comisia Europeană (CE), o solicitare de derogare de la noile standarde de poluare ale Uniunii Europene (BAT - best available techniques), care impun limite la emisiile de gaze cu efect de seră, în contextul în care centrala Chvaletice de 820 MW pe lignit din Cehia a obţinut derogare de la noile BAT pentru emisiile de oxizi de axot (NOx) pe o perioadă de 8 ani, potrivit surselor noastre.

Listările au încetinit, în primul trimestru din 2019

Listările au încetinit, în primul trimestru din 2019

A.I.Piaţa de Capital / 28 martie

Activitatea Ofertelor Publice Iniţiale (IPO) la nivel global a scăzut, în primele trei luni din 2019, pe fondul incertitudinilor geopolitice şi comerciale, tehnologia, sănătatea şi industria fiind cele mai active sectoare în primul trimestru din acest an, se în raportul trimestrial EY, Global IPO trends: Q1 2019.

Ediţia din 28.03.2019
Ediţia din 19.07.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER-28 Martie 2019

MACRO NEWSLETTER-28 Martie 2019

Macroeconomie / 28 martie

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au temperat creşterea anuală în februarie 2019, până la 1,7%, de la 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile din industria...

Alegerile prezidenţiale cu iz de comedie politică

Alegerile prezidenţiale cu iz de comedie politică

Internaţional / 28 martie

Comediantul Volodymyr Zelenskiy este favorit să câştige primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina. Zelenskiy, care nu are experienţă politică şi joacă rolul unui pre­şedinte ucrainean fictiv într-un serial popular, a profitat de...

Lege şi tehnologie împotriva vitezomanilor

Miscellanea / 28 martie

Şoferii vor fi protejaţi cu ajutorul tehnologiei să mai încalce legea. Toate maşinile noi vândute în UE vor fi dotate cu dispozitive care vor opri automat şoferii din a depăşi limita de viteză legală.

Cathay Pacific intră pe piaţa zborurilor low-cost

Cathay Pacific intră pe piaţa zborurilor low-cost

A.V.Internaţional / 28 martie

Cathay Pacific Airways Ltd., companie aeriană cu sediul în Hong Kong, a decis să cumpere Hong Kong Express Airways Ltd. de la conglomeratul chinez HNA Group, plătind în schimb 4,93 de miliarde de dolari HK (628 de milioane de dolari SUA)....

Rulajul scade sub media anului

BVBRulajul scade sub media anului

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 28 martie

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii s-a ridicat la 40,54 milioane de lei, sub cele 71,73 milioane de lei, cât a fost valoarea transferată în ziua anterioară, când piaţa a beneficiat de un aport important dat...

Profitul BERD s-a înjumătăţit în 2018

Macroeconomie / 28 martie

Profitul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvolare (BERD) a scăzut cu peste 50% în 2018, dar instituţia financiară a anunţat că va majora semnificativ creditarea în următorii trei ani, transmite Reuters.

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo