ZIARUL BURSA

22 mai
CEZ vrea să-şi vândă afacerea din ţara noastră

SURSE DIN PIAŢĂ:CEZ vrea să-şi vândă afacerea din ţara noastră

Emilia OlescuCompanii / 22 mai

CEZ intenţionează să finanţeze centrala nucleară din Cehia cu banii obţinuţi din vânzarea activelor din celelalte ţări, potrivit surselor noastre  

CEZ vrea să vândă activele pe care le are în pieţele internaţionale, inclusiv pe cele din ţara noastră, după cum ne-au precizat surse din piaţa de energie. Acestea ne-au spus că grupul ceh intenţionează să finanţeze construcţia centralei nucleare din Cehia cu banii obţinuţi din vânzarea business-urilor din alte ţări.

Fraţii Pavăl controlează 87,46% din Cemacon

DUPĂ ACHIZIŢIA PACHETULUI DE ACŢIUNI AL BOFFraţii Pavăl controlează 87,46% din Cemacon

Andrei IacomiCompanii / 22 mai

Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief a ieşit din acţionariatul producătorului de materiale de construcţii 

Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns să deţină 87,46% din producătorul de materiale de construcţii Cemacon Zalău (CEON), ca urmare a achiziţionării, la finele săptămânii trecute, a pachetului de 31,2% deţinut de Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A. (BOF), pentru 49,7 milioane de lei (aproximativ 10,4 milioane de euro), potrivit raportului remis ieri de companie către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Ordonanţa taximetriştilor înlătură concurenţa în transportul de persoane

UBER, BOLT ŞI CLEVER, APLICAŢII INTERZISE DE GUVERNOrdonanţa taximetriştilor înlătură concurenţa în transportul de persoane

George MarinescuCompanii / 22 mai

Bogdan Chiriţoiu: "Am propus ca taximetriştii să utilizeze şi aplicaţiile de tip-ehailing (ex: Clever) pentru a prelua comenzile, chiar dacă taximetriştii aparţin sau nu unui dispecerat"  

Virgil Popescu: "Cred că nucleul dur din taximetrie care susţine mafia PSD din acest domeniu de activitate a impus aprobarea OUG 21/2019"

Cătălin Codreanu: "După intrarea în vigoare a ordonanţei, numărul şoferilor activi pe platforme a scăzut cu 25% într-o singură zi"

Aplicaţiile folosite de peste 2,5 milioane de cetăţeni pentru transportul de per­soane riscă să îşi închidă activitatea desfăşurată în ţara noastră. Conform datelor oferite de reprezentanţii Clever, în primele zile după intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă 21/2019, compania şi-a redus activitatea cu 32%, iar dacă Guvernul sau Parlamentul nu vor legifera urgent transportul alternativ de persoane, firma riscă închiderea activităţii.

Dispariţia misterioasă a politicii internaţionale

Cornel CodiţăEditorial / 22 mai

Cornel Codiţă

Una dintre surprinzătoarele consecinţe perverse ale încheierii războiului rece, o prelungire a masivului război global "cald" al primei jumătăţi a secolului al XX-lea, consumat în două secvenţe legate istoric şi determinist, este disoluţia accentuată a ceea ce se numeşte, îndeobşte, "politică internaţională".

Ediţia din 22.05.2019
Ediţia din 23.08.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
"Războiul" telefoanelor inteligente

MECI SUA - CHINA"Războiul" telefoanelor inteligente

Octavian DanCompanii / 22 mai

Sute de milioane de oameni sunt prinşi la mijloc în războiul economic dintre SUA şi China. Implicate direct în bătălie, două companii gigant, Huawei şi Google provoacă îngrijorare în rândul consumatorilor care se bucură de inovaţiile lor....

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2019

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2019

Macroeconomie / 22 mai

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat uşor creşterea anuală în aprilie 2019, până la 2,5%, de la 2,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o scădere de 0,1% în luna anterioară.

Tranzacţie cu 11,7% din Biofarm

BVBTranzacţie cu 11,7% din Biofarm

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 22 mai

Şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată de transferul de tip "deal" în sumă de 38,04 milioane de lei, cu 115,27 milioane de acţiuni Biofarm (BIO), reprezentând 11,7% din capitalul companiei...

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo