ZIUA UNIVERSALĂ A IEIIa românească, sărbătorită pe biciclete

A.T.
Ziarul BURSA #Cultură /

Ia românească, sărbătorită pe biciclete

Acţiunea "Masa Critică" din Piatra Neamţ îşi dedică activitatea din această lună Zilei Universale a Iei.

Participanţii sunt invitaţi, astăzi, să participe la acţiune cu un articol vestimentar tradiţional popular.

Dumitriţa Luncanu, organizatoarea evenimentului şi coproprietar Maia Outdoor, a declarat: "În preajma Sânzienelor şi Zilei Internaţionale a Iei, «Masa Critică» se îmbracă în mândrul port românesc, într-un demers prin care dorim să ne aliniem eforturile de a reînvia tradiţia autentică românească şi a promova valorile autentice într-un mod unic şi atractiv.

După 3 ani şi peste 30 de ediţii ale marşului bicicliştilor nemţeni constatăm că există o comunitate a iubitorilor mersului pe două roţi, din ce în ce mai mare şi astfel de evenimente nu fac decât să reamintească autorităţilor locale nevoia de a contribui prin deciziile lor la crearea unei infrastructuri adecvate (piste, trasee, marcaje). Ce moment mai bun să îmbinăm activităţile de recreere cu tradiţia, cu simbolurile noas­tre autentice, cu valorile care stau la baza identităţii noastre naţionale.

De la an la an, numărul participanţilor a crescut estimând că pentru această ediţie din luna iunie să avem peste 500 de participanţi, toţi frumos gătiţi de sărbătoare, într-o diversitate etnogeografică care acoperă toate zonele ţării".

Evenimentul "Masa Critică" reprezintă o acţiune de plimbare în masă cu bicicleta care are loc, în general, în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe oraşe de pe glob. Prin această acţiune se încearcă atragerea atenţiei autorităţilor privind necesitatea creării pistelor de biciclete şi conştientizarea celorlalţi participanţi la trafic despre prezenţa pe străzi a bicicliştilor. Proiectul este demarat şi susţinut de Maia Outdoor şi Asociaţia FII Activ.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS