Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

Zona euro va debloca un nou împrumut către Grecia

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Creditorii din zona euro sunt aşteptaţi să acorde, în această lună, o nouă tranşă de împrumut Greciei, în valoare de 5,7 miliarde de euro, şi lucrează la măsuri de reducere a poverii datoriilor, a declarat şeful miniştrilor de finanţe din uniunea monetară (Eurogroup), Mario Centeno, adăugând că aceste măsuri ar trebui să contribuie la relansarea economică a ţării, conform Reuters.

"Până acum, Grecia şi-a îndeplinit angajamentele. Sunt încrezător că statul grec va implementa toate măsurile rămase pentru încheierea cu succes a programului de finanţare", a spus Centeno.

Cel de-al treilea program de salvare destinat Greciei, de 86 de miliarde de euro, urmează să se încheie în luna august, iar creditorii internaţionali în­cearcă să găsească soluţii care să asigure o creştere viitoare sustenabilă a economiei ţării. Printre opţiunile luate în calcul se numără măsuri de sprijin menite să ajute Grecia să-şi diminueze costurile cu datoria, iar valoarea măsurilor ar putea depăşi zeci de miliarde de euro.

Economia Greciei a crescut cu 1,6% anul trecut, după ce a ieşit dintr-o lungă recesiune. Comisia Europeană prognozează o creştere de 2,5% în acest an.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS