Brazilienii sunt foarte dezamăgiţi după ce echipa lor a pierdut în faţa Camerunului. Selecao a ratat şansa de a fi singura echipă cu trei victorii în cadrul grupelor. Selecţionerul naţionalei de fotbal a Braziliei, Tite, şi-a asumat responsabilitatea după eşecul (scor 0-1) în faţa Camerunului.

Antrenorul Tite a declarat: "Am văzut atacuri şi contraatacuri ale Camerunului, au jucat aşa cum şi-au dorit. Noi am încercat să fim eficienţi, nu a fost aşa, jocul a devenit din ce în ce mai periculos pentru noi. Am pierdut cu toţii, e o înfrângere colectivă, eu şi staff-ul tehnic ne asumăm răspunderea. Dar este şi un rezultat care ne provoacă. Avem puţin timp de la un meci la altul, toate partidele sunt echilibrate, fotbalul modern este universal... Nimeni nu a câştigat trei meciuri la această Cupă Mondială. Brazilia a pierdut în faţa Camerunului, Franţa a pierdut în faţa Tunisiei, Argentina a pierdut în faţa Arabiei Saudite... Rezultatele vorbesc de la sine. Meciurile sunt dificile şi trebuie să fii foarte atent. Am fost atenţi împotriva Camerunului, dar au jucat foarte bine, pe verticală şi meritau această victorie. Deci nu putem spune că în optimi, indiferent cu cine am fi jucat, am avea un meci mai uşor sau mai greu. Cu orice echipă ai juca, meciul va fi foarte dificil".

Selecţionata Camerunului a învins echipa Braziliei pe Lusail Stadium din Al Daayen, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, însă nu a reuşit calificarea în optimile de finală. ''Leii neîmblânziţi'' au câştigat prin golul lui Vincent Aboubakar (90+3) meciul cu o echipă a Braziliei în care au evoluat mai multe rezerve. Camerunezii au făcut cel mai bun meci al lor la acest turneu final şi au obţinut o victorie pe care o aşteptau din 2002. Africanii aveau opt înfrângeri consecutive la Cupa Mondială şi un egal. Brazilia nu mai pierduse din iulie 2021 (0-1 cu Argentina în finala turneului Copa America), având o serie de 14 victorii şi 3 egaluri.

În optimile de finală, Brazilia, câştigătoarea Grupa G, va juca împotriva Coreei de Sud, a doua clasată în Grupa H, luni 5 decembrie (Stadium 974 - Doha, 21:00).