Primele meciuri al acestei ediţii ale Cupei Mondiale ne-au arătat o anumită tendinţă, echipele din zona Africa - Asia au practicat un joc foarte bărbătesc, cu accente de duritate în meciurile cu reprezentantele Europei sau Americii. La fel au zis să procedeze şi marocanii, reţeta părea să aibă un oarecare succes.

Greşeala a fost că au propus asta tocmai croaţilor, adevăraţi specialişti ai fotbalului în care dinţii scrâşnesc din plin. Cei 22 de pe teren s-au pus pe treabă şi dăi şi luptă şi iar luptă şi la un moment dat au uitat că trebuie să mai şi înscrie, să combine, concentrarea fiind doar pe duelurile unu la unu. Vorbim totuşi de vicecampioana mondială, care îl conţine în teren pe Modric, aşa că s-a sunat şi regruparea şi s-a schimbat puţin planul de bătaie . Marocul a acceptat oferta, tibiile şi gleznele se resimţeau din plin, şi a încercat să lovească pe contraatac. Nu a lovit nimeni...în plasă.

Faptul că în minutul 88, Croaţia pasa spre propriul portar, la scorul de 0-0, spune ceva despre raportul de forţe resimţit la nivelul ierbii.

După acest rezultat, nimic nu e jucat pentru niciuna dintre echipe, s-a mai luat un timp de acomodare şi oxigenare până la următoarele bătălii.

Marocanii sunt evident mulţumiţi cu acest scor, iar croaţii nu au lăsat impresia că s-au supărat. Mulţumite sunt şi Belgia şi Canada, adversarele din grupă, pentru că, undeva pe drum, s-a pierdut un punct, iar la final, când se va trage linia grupei este posibil ca asta să conteze.