Australia şi Danemarca au ştiut din start că nu e cazul să includă în calcule un mic ajutor din partea Franţei. Didier Deschamps a decis să-şi odihnească titularii şi să abordeze meciul cu Tunisia cu rezerverele. Ce s-a întâmplat în final, când Tunisia aflase că nu mai are nevoie de victorie şi Franţa a egalat, poate da frâu liber foarte multor speculaţii. VAR-ul a anulat golul iar Franţa a rămas şi cu înfrângerea şi cu bănuielile urâte.

Dacă ne bazăm strict pe istoria fotbalului, putem să afirmăm că Franţa va avea parte de o surpriză neplăcută în fazele eliminatorii. Aşa au păţit toţi antrenorii care au decis să-şi scoată cei mai buni jucători din priză pentru un meci, sau trezit că şi la următorul aceştia sunt decuplaţi de la tensiune. Fiecare îşi face calculele cum doreşte, dar la un moment dat oricum ai privi lucrurile poţi spune şi că este şi o lipsă de respect pentru competiţie.

Dincolo de asta, trebuie remarcat că rezervele campioanei mondiale nu formează o echipă pe care Deschamps (foto) să se poată baza. Până să intre pe teren câteva piese grele, adică 80 de minute, francezii nu au tras niciun şut la poartă. Tunisienii au crezut în şansa lor, iar golul lui Khazri (minutul 58) a demonstrat că bine fac. Totuşi dincolo de o victorie în faţa campioanei, depindeau şi de jocul rezultatelor, iar acesta nu i-a ajutat.

Danemarca a avut o posesie zdrobitoare cu Australia, dar posesia nu te ajută întotdeauna. Australia, încurajată frenetic de suporteri a înscris prin Leckie (minutul 60) şi în acel moment era calificată în optimi. "Cangurii" au arătat că ştiu să ţină de scor, în ciuda presiunii daneze. Când s-a intrat în prelungiri era clar că un gol al nordicilor şi punctual aferent pe ei nu-i ajuta cu nimic, ci doar saltă calificarea la fileul tunisienilor. Când aştepţi ajutor de la alţii, rişti să rămâi în mijlocul drumului.

Franţa şi Australia merg mai departe, dar campionii mondiali au lăsat o impresie proastă în acest ultim meci din grupă. Danemarca a fost o deziluzie, Tunisia s-a comportat peste aşteptări.