Japonia şi Costa Rica au abordat meciul direct cu stări de spirit absolut diferite. Niponii veneau după o victorie uriaşă cu Germania, costaricanii, după o ruşine istorică în faţa Spaniei.

În prima parte Costa Rica a avut posesia, dar ambele formaţii au arătat că ştiu doar cartea contraatacului în faţa unei echipe care vrea să controleze jocul. Aşa stând lucrurile, s-a "înotat" mult la jumătatea terenului, fără ocazii mari. Egalul nu avantaja pe nimeni, cu o victorie asiatici erau ca şi calificaţi, costaricanii puteau reintra în cărţi în cazul unui succes.

Partea a doua a debutat cu aceeaşi luptă surdă la mijlocul terenului, în "ţara nimănui". Surprinzător, Costa Rica a început să treacă de jumătatea terenului doar accidental şi fără prea mare succes. Japonia a dominat copios dar total ineficient. Zbatere multă, luciditate puţină, reuşite zero. Pe acest fond a picat ghilotina golului în minutul 81, K. Fuller, rătăcit în atac a înscris cu o execuţie frumoasă de la 16 metri. În această grupă lucrurile se complică, înainte de ultima etapă toate echipele având şanse de calificare.

Cel mai interesant lucru din punctul nostru de vedere, petrecut în acest meci este că în transmisia TV a apărut, de două ori, un suporter cu un tricou al naţionalei României şi o pălărie mexicană pe cap, care savura din plin ceea ce se întâmpla pe gazon. Să mai spună cineva că tricolorii nu sunt la mondiale!