Selecţionerul Poloniei, Czeslaw Michniewicz, i-a luat apărarea lui Robert Lewandowski, după ce atacantul de la FC Barcelona a ratat un penalty la meciul Poloniei cu Mexic de la Cupa Mondială.

"Când se ratează un penalti, mereu ne întrebăm de ce, dar numai el poate răspunde la această întrebare. Luni a exersat penaliuri şi nu a ratat niciunul. Acestea sunt lucruri care se întâmplă. Jucători foarte mari au ratat penaltyuri, Socrates, Zico, Platini, Maradona... Aşa e fotbalul. E păcat pentru Robert, pentru că ştiu cât de mult şi-a dorit să marcheze. Ştiu cât de greu este când ratezi aşa şi nu există nicio victorie la sfârşitul jocului. Avem ecrane în vestiar, am trecut în revistă acţiunile. Nu depinde de mine să-i spun ce ar trebui sau nu ar trebui să facă, dar ştiu că tot ne va ajuta în acest turneu. Meciul a fost foarte strâns, eram pe la minutul 60, ar fi fost un moment ideal pentru a marca. Sentimentul este dulce-amărui, pentru că ştim că trei puncte ar fi fost importante dar mai ştiu că în Rusia am început cu o înfrângere şi a fost greu. Totul depinde de noi.", a spus selecţionerul.

Echipa naţională a Mexicului a încheiat la egalitate marţi, scor 0-0, meciul din cadrul grupei C disputat împotriva echipei naţionale a Poloniei. Brigada de arbitri a meciului a avut în componenţa sa şi o femeie, Stephanie Frappart, pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale.