Olanda a terminat la egalitate cu Ecuador şi acest lucru poate fi considerat o semisurpriză. Privind jocul şi clasamentul putem spune că nu, totul a fost sub control.

Cu patru puncte şi cu ultimul meci împotriva Qatarului, Olanda este ca şi calificată în optimi. Golul rapid al batavilor nu le-a făcut prea mult bine, dacă se poate spune aşa, şi au sperat că pot duce partida într-o zonă de luptă surdă, desfăşurată undeva departe de poartă. În repriza a doua Ecuadorul a fost la cârma meciului, a forţat victoria şi chiar ar fi meritat-o. Echipa sud-americană a jucat foarte bine, cu un enorm de mare consum de energie (e o performanţă în sine în plină criză globală a energie) reuşind combinaţii frumoase şi având reuşite personale remarcabile. Olanda este însă o echipă serioasă şi a reuşit să facă faţă asaltului.

Revenind la clasament, cu patru puncte, Ecuadorul are două şanse din trei în jocul cu Senegal (trei puncte), victorie şi egal, pentru calificarea în faza următoare a competiţiei. La ce au arătat până acum o merită din plin.

Golurile au fost marcate de Gakpo ( minutul 6) pentru Olanda şi Valencia ( minutul 49 - foto) pentru Ecuador, ambii punctând şi în meciurile precedente. La capitolul surprize neplăcute, din nou au existat foarte multe locuri libere în tribune.