Portugalia a făcut un meci mare în optimi împotriva Elveţiei, chiar dacă antrenorul Fernando Santos a decis să îl ţină pe bancă pe superstarul echipei, Ronaldo. "Cel mai echilibrat meci din sferturi" s-a dovedit un dezastru absolut pentru elveţieni.

Cu un joc foarte solid la mijlocul terenului şi cu o apărare condusă foarte bine de "bătrânul" Pepe (39 de ani), lusitanii au controlat prima repriză fără mari probleme, înscriind de două ori prin Ramos şi veteranul amintit mai sus. Elveţienii au avut o singură replică, lovitura liberă a lui Shaqiri, dar este prea puţin pentru acest nivel.

Trecut pe banca de rezerve, Ronaldo a constat (nu ştim sentimentele, bucurie, îngrijorare, frustrare...) că echipa lui se descurcă foarte bine şi fără el. De altfel, înlocuitorul său, Ramos (foto) a înscris şi al doilea gol al său în minutul 50, ducând scorul la 3-0. Guereirro a făcut 4-0, iar Akanji a mai redus din handicapul mult prea drastic. Acelaşi Ramos a dus scorul la un neverosimil 5-1, după care i-a cedat locul în teren marelui Ronaldo. Leao a făcut 6-1 în prelungiri, umplând Elveţia de ruşine.

Elveţienii au "reuşit" să facă cel mai slab meci al lor la turneul final exact când nu exista cale de recurs, în faza eliminatorie.

În sferturi Portugalia se va confrunta cu revelaţia Maroc şi meciul nu este deloc unul jucat, Spania poate depune mărturie în acest sens.