Selecţionerul Australiei, Graham Arnold, a salutat calificarea echipei sale în optimile de finală vorbind de o "generaţie de aur".

"Sunt atât de mândru de jucători, de staff, de angajamentul, de lupta lor. Putem vorbi de o nouă generaţie de aur. S-a vorbit mult de generaţia de aur din 2006, care a obţinut patru puncte (la Cupa Mondială), dar noi am obţinut şase. Sunt cu adevărat mândru de tinerii jucători din echipă, băieţii devin din ce în ce mai puternici, dar în acelaşi timp, jucătorii mai experimentaţi au crescut la rândul lor pentru a deveni lideri. Matthew Leckie (autorul golului cu Danemarca - n.red) a fost incredibil, puteţi vedea că are această motivaţie în ochii săi. Şi este bine pentru Asia. Fotbalul asiatic devine din ce în ce mai puternic, în special în Orientul Mijlociu, dar şi în Japonia, în Coreea de Sud", a declarat Arnold.

Întrebat ce le-a spus elevilor săi după obţinerea calificării în optimi, selecţionerul Australiei a spus: "Fără reţele de socializare până la patru sau cinci dimineaţa. Ştiu că cel mai important acum este să se recupereze, să doarmă, să fie pregătiţi pentru următorul meci. Am ceva experienţă de viaţă şi ştiu că jucătorilor le plac lucrurile bune, dar nu le place când sunt lucruri rele pe reţelele de socializare. Dacă citesc lucruri negative, nu dorm bine. Le spun mereu băieţilor să râdă înainte de a merge la culcare, să asculte ce muzică le place, să fie fericiţi înainte să doarmă. Sunt atât de mândru că am reuşit să aducem zâmbetele pe feţele oamenilor. Este pentru prima oară când o echipă a Australiei câştigă două meciuri consecutive la Cupa Mondială".

Australia va juca pe 3 decembrie, în optimile de finală, cu Argentina.