Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, consideră că meciul cu Franţa, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, va fi "cel mai mare test" pentru naţionala Three Lions.

"Meciul cu Franţa va fi cel mai mare test al nostru. Sunt campioni mondiali, au un talent incredibil, jucători excelenţi. Este greu să joci şi să marchezi împotriva lor. Va fi o mare provocare şi o partidă grozavă de jucat, cu o mare rivalitate istorică, ce a generat nişte meciuri extraordinare", a declarat Southgate.

Selecţionerul englez este conştient că atacantul Kylian Mbappe este cel mai mare pericol al echipei Franţei: "Mbappe este evident un jucător de clasă mondială, care a demonstrat deja de ce este capabil în acest turneu şi în alte turnee. Este un jucător excelent, dar îl cunoaştem foarte bine şi pe Olivier Giroud. Au, de asemenea, mijlocaşi foarte buni. Oriunde priveşti, au un rezervor de jucători foarte importanţi pe toate posturile. Va fi un adevărat test, pe care îl aştept, o mare provocare pentru echipa noastră".

Anglia s-a impus în faţa Senegalului prin golurile marcate de Jordan Henderson (39), Harry Kane (45+3) şi Bukayo Saka (57), urmând să înfrunte campioana mondială en titre, Franţa, sâmbătă, 10 decembrie, pe stadionul Al Bayt din Al Khor.